TROMSØ/DANMARK: Kan det komme noe godt ut av kloning? Det er spørsmålet forfatteren ønsker å finne svar på gjennom romanen «Engang tanker var private».

Selv kategoriserer han boken som en kombinasjon av spenningsroman, samtidshistorie og science fiction.

Hilden er utdannet lege og jobber som psykiater.

– Jeg ønsker å skape debatt. Kan man forestille seg situasjoner hvor kloning kan være positivt? Jeg ønsker å bringe det inn som tema, ellers hadde jeg ikke skrevet boken, sier Hilden.

Reservert

Hilden ønsker ikke å avsløre for mye av handlingen i romanen.

– Mange vil nok lese den for krimens skyld, så da vil jeg ikke skuffe dem med å si for mye av det som skjer.

Men at bokens plott er lagt til Tromsø kan han si.

– Naturlig nok vil mye av handlingen foregå der og i området rundt. Det er ingen litterær grunn til at det ble Tromsø, men byen har gjort inntrykk på meg, sier han.

Jobbet i byen

For noen år siden jobbet Hildens kone, som også er lege, i byen. Da var han i Tromsø så mye han kunne, og boken var allerede påbegynt.

– Det var helt vilt å komme til Tromsø. Dere har motorvei inne i fjellet. Det er alltid interessant med en annen kultur. Jeg leker litt med forskjellen på dansker og nordmenn, men jeg kan jo ikke avsløre hva de er. Det har i alle fall vært gøy å skrive om, sier Hilden.

Kan bli oversatt

Boken «Engang var tanker private» vil bli gitt ut i Danmark på torsdag. Hilden utelukker ikke at boken vil bli oversatt til norsk også.

– Jeg blir nødt til å fokusere litt på min ordentlige jobb som psykiater fremover. Håpet er at den også blir oversatt til norsk, men nøyaktig når det blir vet jeg ikke, sier han.

Hilden ønsker også å komme tilbake til byen.

– Det skulle jeg gjerne, men jeg aner ikke når jeg skulle få tid til det.

«Engang var tanker private» er bind fem av forfatterens romaner, og har tatt ti år å skrive.