Siden oktober har OnklP & De Fjerne Slektningene vært ute på en omfattende Norgesturné. Fredag står Tromsø og Driv for tur, og Pål «OnklP» Tøien forteller at Tromsø blir et av høydepunktene på turneen.

– Vi gleder oss ekstra mye til konserten i Tromsø. Jeg kan ramse opp flere grunner til at Tromsø er et av våre favorittsteder. Det er alltid topp stemning, bra publikum og tromsøværinger er jævla kule folk. Også er tromsøjentene ganske høyt oppe på lista over de peneste jentene. Så vi ser altså veldig fram til konserten, forteller han.

Lover tidenes «slektstreff»

Ifølge Tøien kan publikum forvente seg tidenes «slektstreff» på Driv i morgen.

– Vi er i toppform om dagen og kommer til å makse ut det vi har. Vi har en fyldig katalog som skal serveres og vi kommer for å lage en skikkelig fest og slektstreff. I år har vi også dratt skikkelig på med produksjonen og det blir et ganske heftig show med alt av lyd og lys man kan få. Vi gleder oss veldig til å ta dette til Tromsø, forteller han.

Turneen har pågått siden 16. oktober. Og så langt har det gått over all forventning med fulle hus og mye liv.

– Det har gått utrolig bra og vi har hatt et rent sirkus og mye moro! Vi elsker å holde på med dette og føler at vi alle er på en svær fest sammen. Det virker som folk liker det vi driver med, sier Tøien.

Lystigere stemning

I forkant av turneen ble Tøiens tredje album med De Fjerne Slektningene, «Slekta III», sluppet. Og Tøien forteller at responsen har vært gjennomgående god.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger og publikum later til å elske den. De synger med på de nye sangene og det er god stemning, sier han og legger til at stemninga er noe lettere på denne plata enn den forrige.

– Plata er basert på overskudd og gleden av å jobbe sammen og er noe lystigere enn den forrige. Det går ikke an å bare deppe hele tida. Noen ganger er det bare kult å leve, sier han.

– Kan holde på for alltid

OnklP & De Fjerne Slektningene er en videreføring av et samarbeid mellom Tøien og Oslo Ess. Tøien ble først kjent gjennom gruppa Jaa9 & OnklP, som senest i høst gjestet The Edge i Tromsø. Og det later ikke til at de planlegger å gi seg på tross av Tøiens satsing med De Fjerne Slektningene.

– Det er spennende tider. Jeg vil ikke røpe for mye, men det er store planer i alle leire. Oslo Ess har vært frempå og hintet litt, og Jaa9 og jeg har i alle fall booket studiotid for innspilling av ei ny plate. Hvor veien går er det egentlig publikum som bestemmer, og så lenge man har det gøy kan man holde på for alltid, sier han.

Konserten spilles på SNN-scenen på Driv fredag 20. november.