Lagde egen barnehagelåt

– Musikk må inn i barnehagen

Gitarist og vokalist i tromsøbandet Sinnerman, Kristian Skog, har den siste tiden vært praktikant i Haugenstykket barnehage. Noen uker etter at han begynte har barna allerede skrevet, spilt og laget musikkvideo til sin egen låt.

KONSERT I BARNEHAGEN: (Fra venstre) Paula Juliet Orozco (5), Madeleine Solberg (4), Fartun Hassan (5), Kristian Skog (32), Audun Elvemo Ytreberg (5), Pervin Muwonge Mwebe (5) og Lya Hermine Johansen (5).   Foto: Kent-Einar Myreng

kultur

– Jeg vil vise at barn helt ned i 3–5 årsalderen kan skape musikk fra bunnen av. Det er altfor lite musikk i barnehagen, sierKristian Skog til iTromsø.

– Jeg har sett meg rundt i barnehagene hvor barn får lov til å forme, til å danse og dramatisere akkurat slik de vil med masse verktøy. Når det er snakk om musikk får man bare et rytme-egg, om man er heldig.

Dinosaur som venn

Hos Kristian Skog har de fått prøve piano, klangstaver og trommer. I tillegg til at han selv la på litt gitar.

– De har gjort det meste selv - med litt veiledning fra meg. Resultatet er godt nok til å spres rundt til alle barnehagene i Tromsø for inspirasjon, sier Skog.

– Vi ville ha kjempekul og rocka gitar, sier Paula Juliet Orozco (5).

Selv sier hun at hun ikke er så glad i rock, men at det passet til sangen deres.

– Det er blitt ganske kult, sier Pervin Muwange Mwebe (5). Sangen de har laget heter «Min beste venn» og ble fremført av barna, sammen med musikkvideovisning på mørketidsdagen.

Stolt av låten

Allsangen ble satt på den aller første fremvisningen fredag, og barna la ikke skjul på at de er stolte av produktet.

– Vi ville at den skulle rime, men det var vanskelig. Sangen handler om en dinosaur som ikke er slem, men vil leke og gi klem. Det har blitt fint med videoen også, sier Orozco.

– Jeg har hjulpet dem en del, men jeg blir stadig overrasket over hvor engasjerte og kreative de er, påpeker Skog.

– Hvordan er det å jobbe med barn i stedet for jevnaldrende rockere?

– De er litt mer gira, de kommer tidsnok på øving og er full av fantasi, forklarer han.