Bank blir monsterbedrift

Med bidrag fra Sparebanken Nord-Norge har to av monstrene i animasjonsfilmen «Dunder» fått pels. Nå håper filmskaperne på drahjelp også til det siste monsteret.

MONSTERBEDRIFT: Endre Lund Eriksen (til venstre) overrekker diplomet til banksjef Markus Hansen som viser at Sparebanken Nord-Norge er en monsterbedrift. I midten Merete Korsberg Dalsbø.  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

I én måned har filmskaperne bak animasjonsfilmen «Dunder» hatt kronerulling for å skaffe penger sånn at de tre monstrene i filmen blir enda finere i pelsen.

Pengene har rullet inn, og torsdag var finansieringen av to monster i boks. Da gikk Sparebanken Nord-Norge inn med 15.000 kroner i støtte til filmen.

LES OGSÅ: Pixar hyller Tromsø-film

Håper på 200.000 kroner

– Nå mangler vi bare pels til ett monster til, så vi trenger litt hjelp til. Det er veldig bra at Sparebanken bidrar. Nå blir de en ekte monsterbedrift, og det gleder vi oss over. Vi håper flere bedrifter gjør som dem og hiver seg med. Fristen går ut natt til lørdag, sier manusforfatter Endre Lund Eriksen.

– Vi setter veldig stor pris på støtten, legger produsent Merete Korsberg Dalsbø i Fabelfjord til.

«Dunder» tar utgangspunkt i Eriksens monsterunivers «Dunderly», og den vel åtte minutter lange filmen får premiere under TIFF. Målet for folkefinansieringen er å få inn 200.000 kroner. Pengene skal bokstavelig talt finansiere pels og hår til de tre monstrene i filmen.

– Det er veldig arbeidskrevende og man trenger stor datakapasitet. Derfor trenger vi ekstra penger for å komme i havn og kunne avslutte filmen med stil. Prisen for ett monster er 60.000 til 70.000 kroner. Kvaliteten er ganske høy, noe vi fikk bekreftet fra en rekke fagfolk i bransjen i USA som har sett teaseren, sier Eriksen.

Glad for å støtte

Sjefen for monsterbedriften synes det er flott å kunne støtte et animasjonsfilmprosjekt med utgangspunkt i Tromsø.

– Det er veldig artig å kunne støtte noe sånt. Det er spesielt artig siden støtten både bidrar til nye arbeidsplasser og vekst i byen, sier banksjef Markus Hansen ved Sparebanken Nord-Norges Jekta-avdeling.

Pengestøtten kommer fra SNN-fondet. De siste åtte årene har banken utbetalt 573 millioner kroner fra fondet, som skapes gjennom bankens overskudd.

– Det er bra å kunne bidra og jeg tror det er den første animasjonsfilmen som får støtte.

LES OGSÅ: Samarbeider med forfatteren bak «Pocahontas»

Monsterfredag

Folkefinansieringen har så langt innbrakt 60 prosent av målet, som betyr at 13.000 av 20.000 euro er sikret. Til sammen 155 bidragsytere har gitt penger til «Dunder», de fleste privatpersoner.

– Folk har gitt alt fra 5 til 1.000 euro. Det største enkeltbeløpet fra en privatperson er på over 1.000 euro, forteller Eriksen.

I desember blir Jekta-banken invadert av monstre. Da inviterer de til førjulsarrangement hvor Endre Lund Eriksen skal ha opplesning fra boka «Nissefella» og det blir besøk av «Dunderly»-monstrene.

Møt monstrene på fredag

Men allerede fredag blir det mulig å møte monstrene. Da inviterer filmskaperne til monsterfredag i samarbeid biblioteket.

Her blir det lesestund med Endre Lund Eriksen fra kl. 12.30, og tegnekrok. Det blir også mulig å støtte folkefinansieringskampanjen.