Lover glamorøs stemning på revyforestilling

Tema for årets Tromteater er nemlig «Tromteatret at the Oscars», og der loves det gjensyn med både Titanic og Ringenes Herre.
kultur

Onsdag om halvannen uke er det premiere på revyen på Tromstun ungdomsskole, Tromteatret. Der er de for tiden i full sving med arbeidet og forberedelsene til forestillingene.

– Vi tar for oss store filmer som har vunnet Oscar-priser i årets tema. Der har vi blant annet en parodi av Ringenes Herre. I tillegg blir det stykker med lokale temaer også: Steinar Nilsen og nedleggelse på O`Learys er blant det publikum får se i år, sier Synne Skogli Hauge, som er en av to hovedinstruktører.

Hun forteller at det er sannsynlig at det blir glamorøs stemning, og kanskje til og med en rød løper, når det er klart for show på skolen.

Les også: Anmeldelse av Tromsøpalmen 2015 - "Game of Troms"

Mest jenter

Skogli Hauge debuterer med Tromteatret som hovedinstruktør, og har også med seg en makker som for første gang fyller rollen med hovedansvaret.

– Det har gått bra så langt, og vi får jo god hjelp av dem som har vært med tidligere. Det er mye av de samme folkene i revymiljøet, og det skaper et veldig fint miljø her i byen, forteller hun.

Om årets aktørgjeng, har hun dessuten mye positivt å si.

– Det er en gjeng på tolv stykker, og det er en veldig ung gjeng. De fleste går på åttende eller niende trinn, sier Skogli Hauge.

Av de tolv er det bare to gutter som er med som aktører.

– Det var bare mange flere jenter som stilte, rett og slett. De er alle veldig flinke og står på. Det blir revy i år også, roser hovedinstruktøren.

Les også: Anmeldelse av Barfotrevyen 2015 - "A nightmare on Barfot"

Må straff til

Synne Grønbech (15) og Nina Berger (15) er begge ledere på revyen, og de gleder seg veldig til premièren om litt over en uke.

– Vi begynner med gjennomkjøringer til uken, så det blir spennende å se hva det blir til, sier Berger.

Både hun og venninnen går i tiende klasse og forteller at det er en del ansvar å være ledere.

–Det er veldig artig og spennende, men kan være litt krevende også. Spesielt når folk ikke hører på beskjeder og gjør som de skal, da blir det revystraff, sier Grønbech, og forklarer:

– En blanding av tran, kaviar, sjampinjong og gjær venter da, sier de og ler.

Tromteatret har premiere onsdag 2. desember og kjører to forestillinger etter premièredagen fram til lørdagen.

Les også: Anmeldelse av Monkeyrevyen 2015 - "4-stjernes middag servert av Monkey"