Du kan være med i Tromsøs neste storfilm

Nåtidsfilmen «Kings bay» spilles inn i Målselv og Tromsø på nyåret.

SPEIDER: Nina Erdahl speider igjen etter statister til ny norsk storfilm. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

kultur

I 1962 var det en eksplosjon i Kings Bay-gruven på Svalbard. Ulykken kostet 21 menneskeliv.

Nå starter snart innspillingen av en konspirasjons-spenningsfilm med utgangspunkt i ulykken.

– Filmen er satt til nåtid hvor en Nordlys-journalist ser på saken igjen, kan produsent Petter Borgli avsløre.

Store produksjoner

Det er selskapet Filmkameratene som står bak produksjonen av «Kings Bay». Produksjonsselskapet kan skryte av suksesser som «Max Manus», «Jakten på nyresteinen», «Børning» og «Kampen om tungtvannet».

Borgli vil ikke avsløre for mye om filmen.

Det er en spenningsfilm. Hvem som skal spille hovedrollene vil vi komme tilbake med senere, men det er spennende, sier han.

Casting i Tromsø

Onsdag får du muligheten til å sette ditt eget lille preg på filmen. «Nina Erdahl Casting & Costumes» holder åpen casting.

– Alle over 20 år kan komme og melde seg som statister. Vi trenger også folk som kan sette av en hel uke til innspillingen. Det er fint om man kan se de samme ansiktene i for eksempel redaksjonen, sier Nina Erdahl.

Innspillingen vil foregå i Målselv og Tromsø i januar og februar.

– Vi trenger alle «typer». Det er scener som foregår i tingretten, vi trenger journalister, fiskere på trålere, gatestatister, skurkaktige folk og de litt mer formelle typene, sier Erdahl.

Filmen er antatt å ha premiere på nyåret i 2017.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur