Sara (18) fikk satt opp sitt eget korstykke

Sara Ravna Lindmark (18) ble mildt sagt overrasket da korstykket hennes ble tatt med som en del av den storstilte konserten «Faurés requiem».

egenkomponert: Sara Ravna Lindmark (18) skrev det samiske korstykket «Máiste Eallimii», som betyr «Skål for livet». Tirsdag kveld ble det fremført i Tromsø domkirke på konserten «Faurés Requiem». Foto: Eline Tylden 

MUSIKKTRIO: Musikkelevene Sara Ravna Lindmark (18, til venstre), Magnus Pettersen (18) og Marte Helene Einan (18) vil alle holde på med musikk etter avsluttet videregående skolegang. Foto: Eline Tylden 

stolt AV ELEVENE: Rektor Kjell Olav Mentzoni ved Kongsbakken videregående skole syntes det var en flott konsert. Foto: Eline Tylden 

solist: Mali Ryeng Gove (17) er musikkelev på Kongsbakken videregående skole og var solist på konserten i Tromsø domkirke tirsdag kveld. Foto: Eline Tylden 

kultur

Tirsdag kveld var det konsert i domkirka med Tromsø Byorkester og musikkelever fra Kongsbakken.

Hovedverket på programmet var «Requiem» av den franske komponisten Gabriel Fauré, men musikkelev Sara Ravna Lindmark hadde i tillegg et eget bidrag med i programmet.

– Det er et korstykke på samisk som heter «Máiste Eallimii». Det betyr «Skål for livet», sier Lindmark.

Les også: Sølvguttene starter jula i Tromsø

– Flere sider

Lindmark forteller at stykket handler om at det må være lov å hylle livet, men at man må kunne hylle det som helhet.

– Med dét mener jeg at vi har blitt oppdratt til å tenke positivt, men livet har også triste og negative sider. Og det må vi akseptere, forklarer hun.

Les også: Tromsø-forfatter med en av landets beste ungdomsbøker

Kort varsel

Elevene har øvd til konserten helt siden august, men Lindmarks stykke ble satt opp bare noen få uker før det skulle fremføres.

– Jeg skrev stykket for tre uker siden og ba korlærerne mine om å få en vurdering på det. Da kom forslaget om å ta det med som en del av programmet på «Faurés requiem», forteller hun.

I koret er også musikkelev Magnus Pettersen (18).

– Vi ble mildt sagt overrasket da vi fikk vite at stykket ble med på konserten, for det var jo så kort varsel. Det er faktisk første gang at det skjer etter at musikklinjen på Kongsbakken ble startet opp, så det er ganske imponerende, sier Pettersen.

Les også: Derfor går Øyvind Bakkeby Moe av som festivalsjef (Pluss)

Gode tilbakemeldinger

Musikkelev Marte Helene Einan (18) var solist på konserten og forteller om gode tilbakemeldinger.

– Både Saras stykke og konserten som helhet har fått god respons. Fra dirigenten har vi fått høre at det er fin harmoni mellom koret og Tromsø Byorkester.

Ifølge Einan har mye av tiden før konserten gått til å passe på stemmen.

– Vi har øvd og øvd, og det er klart man blir litt redd for å bli syk like før man skal fremføre. Dermed har det blitt til at vi har gått med skjerf og drukket mye te.

Alle de tre musikkelevene har ambisjoner om å la musikken være en stor del av livet i årene fremover.

– Jeg vil gjerne jobbe med å komponere, forteller Lindmark.

– Hvis jeg ikke skal jobbe med musikk, skal jeg i alle fall ha det som fritidssyssel, avslutter Pettersen.