DRIV: Studenthuset Driv har i høst solgt ut hele ti konserter, noe som er ny rekord for studenthuset. Artister som Kari Bremnes, Joddski, Sondre Justad, Enslaved, Englebarn, Rammsund, Matoma, RSP & Thomax og Klovner i Kamp trakk alle fulle hus og sikret en suksessrik avslutning på året.

– Det er flott at publikum setter pris på de artistene vi har hentet nordover. Det viser at vi har gjort mange rette bookinger, og vi har aldri før solgt ut så mange konserter som nå, sier PR-ansvarlig på Studenthuset Driv, Ildri Jørgensen.

De aller fleste av konsertene var også på hovedscenen som tar 800 publikummere, mens noen av konsertene ble arrangert på Isbjørn-scenen, som tar 150.

Sundfør selger ut

Torsdag morgen ble 650 forhåndsbilletter til Susanne Sundførs konsert på Driv 15. mars neste år lagt ut for salg.

De 150 resterende billettene ble lagt ut fredag morgen.

– Jeg antar at det blir utsolgt i løpet av fredagen eller helgen, så her må man skynde seg hvis man skal sikre seg billett, sier Jørgensen.

På grunn av tett turnéprogram vil det neppe bli satt opp ekstrakonsert med Susanne Sundfør, slik man fikk til med Kari Bremnes.

Jørgensen er på ingen måte forundret over den enorme interessen for Sundfør-konserten.

– Hun er unik i seg selv og nærmest Norges nasjonalskatt, vil jeg si. Selv om hun spilte på Rakettnatt, er det ikke så ofte hun er her nord. Det kommer også til å bli en mer intim konsert på Driv og en helt annen stemning, sier Jørgensen.

Joddski tilbake

Driv solgte raskt ut alle konsertene med Kari Bremnes, Karpe Diem og Sondre Justad nå i høst. Men ingen har solgt raskere enn Joddski.

– Billettene til Joddski-konserten som var 16. oktober, ble solgt på under ett døgn. Derfor har vi booket ham igjen 24. april til neste år, siden det var så mange som gikk glipp av det sist, sier Jørgensen.

Men der er det kun solgt 50 billetter til nå.

– Vi har cirka 100 billetter igjen til konserten, men det er jo ennå et halvt år til. Han ville spille på «Isbjørn-scenen» som kun tar 150 publikummere, fordi han vil være nærmere publikum og ha en mer intim og mindre scene, og da gir vi det han vil ha, sier Jørgensen.

Slipper ti nye

Og mer spennende nyheter er i vente på Driv.

Førstkommende tirsdag, 1. desember, slipper de programmet for hele våren.

– Vi har hatt en fenomenal høst, men er alltid innstilt på å bli bedre, og vi gleder oss veldig til å presentere det nye programmet, som vi mener er veldig bra. Det er en god del ting som ikke er offentliggjort ennå, og på slippet vil det bli presentert mer enn ti konserter som hittil ikke har vært kjent. Det blir et kjempeslipp, sier Jørgensen.