– Vi ble invitert opp til NRK P3 for å spille den P3-listede låten «Zip Bags and Airports», samt å gjøre en cover fra deres spilleliste. Vi var alle enige om at Adele-låten var fin og at det hadde vært spennende og utfordrende å se om vi kunne gjøre noe kult med den, sier vokalist Frode Larsen

– Synd i ekskjæresten

Da bandet begynte å jobbe med låten, innså de fort at det føltes feil å skrive om teksten fra Adeles perspektiv.

– Eksen hennes, stakkars, han har jo fått høre låt på låt på låt gjennom årene som alle har handla om hvor ulykkelig hun har vært etter bruddet, forklarer Larsen.

– Det føltes helt naturlig å gi han en stemme, selv om vi ikke kjenner karen! Vi måtte jo diskutere noen runder for å finne ut hva slags kar han var, men vi ble enige om at han måtte reflektere hvordan vi fem er som ekser, haha. Så ja – det ble som det ble!

– Håper hun svarer

– Hvordan har responsen på coverlåten vært?

– Det har jo vært voldsomme greier! Vi tenkte at vi skulle fremføre den en gang, bruke fire minutter på det og så være ferdig med det, men i dag har flere nettaviser skrevet om det, og NRK P3 har fortsatt å spille den. Så det er jo både overraskende og artig.

– Hva tror du Adele ville sagt om hun fikk høre den?

– Jeg tror hun hadde skrevet en tredje versjon og svart på svaret vårt. Fy faen så morsomt det hadde vært!

På hjemmebane

Onsdag denne uka spilte bandet releasekonsert på Bastard Bar.

– Det var helt sykt gøy, enda kulere enn det vi hadde turt å håpe på, sier Larsen.

– Bastard er jo et legendarisk sted, og kanskje Tromsøs aller viktigste konsertscene. Vi har alle sammen spilt der utallige ganger, men det var altså første gangen som The band called oh. Det var som et stort slektstreff, på et vis, og vi var på hjemmebane.

Før bandet gikk på scenen, hadde de allerede bestemt seg for å gjenta konserten andre juledag dersom det ble så bra som de håpet på.

– Det tok helt av på onsdag, så det er ingen vei tilbake. Vi spiller på Bastard 26. desember, vi har med oss Poppa Lars som DJ og Bastard har lovet å servere gløgg, sier Larsen.

Bandet skal også spille to julekonserter sammen med koret Aurora Borealis i Ishavskatedralen neste helg.

– Det gleder vi oss masse til. De er utsolgt nå, så det skal bli nydelig!

UNIK VRI: The band called Oh har gjort en helt spesiell cover av Adele-låten «Hello». Fra venstre: Arnljot Nordvik (gitar), Jonas Karlsen (trommer), Frode Larsen (vokal), Eirik Fjelde (keyboard) og Morten Steene (bass). Foto: Terje Arntsen Foto: Terje Arntsen