Feirer ny filmsatsing på Verdensteatret

Etter suksessen med lanseringen av Feedback Musikk, slår igjen iTromsø på stortromma. Denne gang til fordel for filmelskere.

Satser STORT: Kjetil Vik (til venstre), ansvarlig for Feedback Film, Kent-Einar Myreng og John-Kristian Dalseth er bare noen av dem som skal gi iTromsøs lesere masse filmstoff fremover- både på nett og på papir. Foto: Ronald Johansen 

kultur

Allerede i går startet feiringa av det nye konseptet på Verdensteatret–Cinemateket i Tromsø. Feedback vil nemlig fremover ta enda større spalteplass både på papir og på nett. På torsdager byr nemlig iTromsø by på filmanmeldelser, intervjuer med norske filmpersonligheter, topp 5-filmlister, i tillegg til at det blir rom for gjestekommentatorer.

– Det har hele tiden vært planen å satse på både musikk og film. Siden vi lanserte musikksatsingen, har den fått god respons både blant leserne våre, men også i det norske musikkmiljøet, sier ansvarlig for «Feedback» Film, Kent-Einar Myreng.

Mens Egon Holstad står i spissen for konseptet Feedback, skal Myreng sammen med Kjetil Vik, Helge Skog, Christer Pedersen og John-Kristian Dalseth styre film-skuta sammen. Sistnevnte er hentet inn eksternt for å løfte satsingen til et spenstig nivå.

Filmfest

I går blir det hele lansert med en heidundrende begivenhet på Cinemateket.

– Tromsø Filmklubb står for gratis visning av klassikeren «High Fidelity», hvor Egon også skal fortelle litt om den nye filmsatsingen, i tillegg til å snakke om filmen, sier Myreng.

I løpet av kvelden kan også folk svinge seg på dansegulvet etter rytmer fra soundtracket til flere filmer.

– Selv stiller jeg som DJ, og lover å ikke spille strykere fra Ringenes Herre, men heller gå for litt funky filmmusikk.

Etterlengtet

Han og medkollegaene har absolutt troen på at filmkonseptet vil glede mange.

– Aurora Kino Fokus kan vise til gode kinotall, noe som forteller oss at det er en større interesse for film blant tromsøværinger, sier Myreng.

Han mener også at det er på tide at film blir satt mer på dagsordenen, også i Tromsø.

– Til nå har det ikke vært mye filmskriveri i de lokale mediene, og kinoen har sluttet å annonsere filmprogrammet i iTromsø. Vi ser gode muligheter her, sier han.