Filmisk Feedback-lansering

Du har kanskje blitt vant allerede til å få musikkstoff fra nær og fjern servert i iTromsø fredager? Nå har Musikk-Feedback fått en lillebror, nemlig Feedback Film som kommer ut torsdager.

PRESENTASJON: Egon Holstad fortalte om iTromsøs nye filmsatsning – Feedback Film – som starter denne uka. 

FILMFRELST: Egon Holstad mener at filminteressen i Tromsø er stå stor at den vil bære det nye Feedback Film.  Foto: DANIEL LILLEENG

FILMKLUBB: Feedback Film ble presentert samtidig som Tromsø Filmklubb hadde gratisvisning av High Fidelity. 

kultur

– Vi ønsker å vise at vi tar kultur på alvor. Tromsø er en by med en stor kulturinteresse – og det gjelder ikke minst film, sier primus motor bak Feedback – Egon Holstad.

Holstad presenterte iTromsøs seneste kultursatsing på Verdensteateret onsdag kveld.

– En måned etter at vi lanserte Feedback Musikk så ser vi at folk liker det vi holder på med. Nå utvider vi tilbudet, sier han.

Stor interesse for film

Han er overbevist om at filminteressen i Tromsø skal gjøre det verdt anstrengelsen å lage en egen filmsatsing. Han frykter ikke at film vil gå av moten med det første – og sammenligner med musikkbransjen.

– Selv om man selger færre CD-plater på verdensbasis så har det aldri vært fler folk på musikkfestivaler. I tillegg har vi streamingtjenestene som går bedre og bedre, sier han.

Det samme mener han gjelder filmbransjen. Til tross for Netflix, HBO og andre nettbaserte tjenester så tror han at folk har lyst til å se film sammen med andre.

Publikumsrekorder hvert år

– Det er bare å se på TIFF. Der har man publikumsrekord hvert år, sier han.

Og har man lyst til å se på film – da er man også interessert i å lese om film.

– Feedback-satsingen er veldig omfattende og det er ikke gjort noe lignende i Tromsø tidligere. Vi håper og tror at det vil vekke interesse også utenfor byens grenser, sier Holstad.

Lanseringen av Feedback Film ble gjennomført i samarbeid med Tromsø Filmklubb – som hadde gratisvisning av rockefilmen «High Fidelity».

«Research i Tromsø ...?»

Den handler om eieren av en platesjappe i Chicago – Rob – som sliter med økonomien, karrieren og kjærlighetslivet.

Ifølge Egon Holstad – som drev platebutikken Feedback fra han var 22 år gammel – så tok han boken som filmen baserer seg på – og filmen – som en personlig nedtur.

– Det var som om forfatteren Nick Hornby hadde gjort researchen hos meg i Tromsø. Jeg kjente meg igjen i halvparten av alle situasjonene ...