Topp-revy fra Tromteatret

To måneders intensiv øving gir resultater – årets utgave av Tromteatrets revy slår det – bokstavelig talt – gnister av.

RINGENES HERRE  Foto: Daniel Lilleng

kultur

Eller kanskje ikke gnister – men et formidabelt gullregn – som jeg av hensyn til dramaturgien i revyen ikke skal avsløre for mye om ...

Nuvel. Årets Tromteater har tatt på seg smoking og partykjole og dratt på Orscars-utdeling. Den gjeve statuetten skal deles ut til den beste filmparodien – og tre av revyens i alt 19 nummer er godt skrevne og godt fremførte parodier på kjente filmer.

Morsomme «Jack» og «Rose»

Mest vellykket av disse vil jeg si at parodien på Titanic er – der Jack & Rose får en noe annerledes fremtoning ... Morsomt så det holder – og som sagt velspilt av Birk Lillebo og Ulrikke Vekve.

Bortsett fra de tre «nominerte» er det dog ikke så mye filmrelatert å hente – om man bortser fra revyens absolutte høydepunkt – «dokumentarfilmen» om TUIL-kaptein Eirik Bertheussens vanskelige skjebne etter at han kastet pizza og brus på sine lagkamerater.

I filmen – som vises i andre akt – får vi følge TUIL-kapteinens nådeløse ferd mot bunnen ... Sterk kost!

Politiske sketsjer

Selvfølgelig er revyen innom de mest aktuelle politiske debattene i samfunnet for tiden. Flyktningprofitører, miljøpolitikk, politibevæpning – og savnet etter tidligere ordfører Jens Johan Hjort blir skjemtet om på en ofte veldig treffsikker måte.

Astrid Glomstad er skikkelig god og slesk som hotellbaron som vil tjene penger på flyktninger, Tuva Hauva, Ulrikke Vekve og Ida Vollstad er skjønne som barnevogntrillende mødre som lengter etter Jens Johan – og Kevin Berro er god som trigger-happy politimester.

Flott orkester

Tromteatret har også i år satt sammen et tett og fett komp-orkester under ledelse av kapellmester Even Ringberg.

De leverte et strøkent musikalsk lydbilde til aktørene – og klarte også å skape rockefot før forestillingen, i pausen og som avslutning.

Ekstra morsomt var at de hadde brukt musikk av nordnorske band og musikere i sine potpurrier – Redheaded Sluts, The band called OH! og Sondre Justad fikk være med.

Så som konklusjonen etter en time på Tromstun skole er denne:

Er du tromsdaling og vil ha et ungdommelig skråblikk på bydelen – og byen – du bor i? Da går du på Tromteatret At The Oscars!