Coop Nords Kulturpris

Nå blir det album fra «Resirkulert»

Bandet ble enstemmig valgt av Kulturpriskomitéen, og får en pris på 50.000 kroner. Bandet selv hyller musikkmiljøet i Tromsø.

HYLLER MILJØET: Gutta i Resirkulert, Johan Edvard Gamst-Eriksen (f.v.), Edvard Brønseth, Emil Karlsen og Jonas Nilsen, hyller musikkmiljøet i Tromsø. Foto: Lise Lotte Henriksen 

kultur

Tirsdag kveld delte Coop Nord ut sin kulturpris, og det unge bandet «Resirkulert» stakk av med heder, ære og 50.000 kroner.

– Bandmedlemmene i Resirkulert er flotte, talentfulle ungdommer som har fått til mye på kort tid. De er gode forbilder for andre unge, og de fronter Nord-Norge på en god måte i og med at de synger på nordnorsk, heter det i begrunnelsen.

Les også: Skriker inn sin første plate

Nå blir det album

Resirkulert består av medlemmene Emil Karlsen (18), Edvard Brønseth (18), Jonas Nilsen (19) og Johan Edvard Gamst-Eriksen (16). Pengene skal de bruke på albumet som kommer ut i 2016.

– Det er dyrt med album, og pengene går til finansiering av det, sier Karlsen.

Les også: To nye band er klare for Bukta

Glad for tillit

De føyes nå inn i rekken av flere store kulturpersonligheter som tidligere har fått prisen. Blant annet har danser Simone Grøtte, sanger Anne Nymo Trulsen og artist Peter Estdahl mottatt prisen tidligere.

– Det kjennes veldig godt. At vi fikk prisen betyr jo at vi er satt pris på og at de har trua på oss. Vi setter stor pris på tilliten, sier Karlsen, som drømmer om at de en gang skal stå på hovedscenen under Oslos Øyafestival.

– Selv om det er flinke folk som har fått den før, så føler vi ikke på noe press. Og det har jo gått fort med oss, legger Karlsen til.

Les også: Nordnorsk gruppe i BBCs søkelys

Hyller Musikk-Tromsø

Bandet har eksistert siden 9. januar 2013. Etter utdelingen ventet konsert på Verdensteatret. Da de skulle velge hvilken musikk som skulle spilles mens publikum kom inn i salen, valgte de lokale «Read Headed Sluts».

– Vi støtter opp om de lokale og hverandre. Det er en tromsøbølge som går nå, og vi er heldige som får være en del av det, sier Karlsen.

– Det er sykt godt musikkmiljø i byen nå, skyter Jonas Nilsen inn.

Han viser til «Violet Road» og «Cazadores» som ledere i miljøet.

– Og under der har vi band som for eksempel «Read Headed Sluts» og «Jadudah». Vi flyter godt sammen i miljøet, sier Nilsen.

– Det er virkelig bra miljø her nå. Det beste er at vi ikke er konkurrenter, men kompiser. Vi hjelper og støtter opp om hverandre, sier Karlsen.