Skriker inn sin første plate

Fem år har gått siden P3-yndlingene i The Wolves dannet band. Nå blir det endelig plate.

ULVEHYL: The Wolves er for tiden i studio for å spille inn sitt aller første album. Fra venstre: Marius Platt, Mads Ystmark, Sveinung Engvik og Ørjan Myrland.  Foto: Kent-Einar Myreng

kultur

Etter to EP-er, listinger på P3, konserter over hele landet og ikke minst etter ekstremt mange døgn i studio har The Wolves blitt voksne.

Det markerer de ved å gjøre en så voksen ting som å gi ut sitt aller første album.

– Vi håper det kommer ut før sommeren, sier frontfigur Mads Ystmark, som for tiden sitter i kysten studio sammen med bandkameratene Ørjan Myrland, Sveinung Engvik og Marius Platt.

Les også: Nordnorsk gruppe i BBCs søkelys

Hemmeligheter fra Hammerfest

Gutta har blitt enige om å gå tilbake til røttene. Det høres kanskje litt merkelig ut for et band som knapt har fylt fem år, men forskjellen fra debut EP-en «Straight Outta Krooklyn» og «Underworld», som kom ut i høst, er ganske stor.

Nå vil Ystmark og bandet skrive låter og hente inspirasjon fra det som sendte dem til topps på radio for tre år siden.

– Vi må se hva vi ikke har tenkt over som betyr mye for oss. Band og folk som har hjulpet oss i startfasen. Som Badlands-miljøet, Turdus Musicus og Kamikaze A-Go-Go. I tillegg tar vi med oss historier fra turnélivet vårt. Jeg kan ikke gå innpå detaljer her, for da er det en i bandet som får juling av en kar i Hammerfest. Det skjer alltid noe i Hammerfest, sier Ystmark og ler.

Les også: To nye band er klare for Bukta

Fra drittunger til musikere

Oppholdet på Urørt-finalen 2013 fungerte som en vekker for bandet som for alvor kom seg ut av øvingslokalet.

– Vi har gått fra å være drittunger til folk som forstår musikk. Vi har vært gjennom utallige timer og dager på øvingslokalet, og vi har til tider hatt lyst til å rive av hodene til hverandre. Nå står vi her fem år senere og er den samme gjengen. Vi har gjort vår greie hele veien og det er viktig for oss.

Nå håper gutta at festivalsommeren 2016 skal bli deres store sommer med to singel- og et albumslipp før juni. Men denne gang blir det mer rett-fram-punk fra The Wolves.

Les også: Slik blir vårens konserter på Driv

– På «Underworld» var det mye deprimerende greier og ting var mer forhåndssatt og avansert. Nå går vi mer tilbake til «Straight Outta Krooklyn».

– «Lets Skate This Town» ble jo en skikkelig radiohit. Har dere låter som kan toppe den?

– Jeg tror vi har flere. Vi har skjønt at koring på refrenget er tingen. Så det blir enklere å synge med for publikum.