Byr på variert jazz

Årets Romjulsjazz går utover egne sjangergrenser. I år får publikum servert både latinorytmer, delikat pianospill og 20-talls jazz.
Årets konserter under romjulsjazz
  • 2030: Tromsø old stars (Vertshuset Skarven)
  • 2030: Tage Løf (Biffhuset)
  • 2030: Stein Olav Pedersen (Arctandria)
  • 2200: Tore Morten Andreassen band (Skarven)
  • 2200: Albrigtsen (Biffhuset)
  • 2200: Ida Løvheim/Alexander Aarøen Pedersen (Arctandria)
  • 2330: Eirik Fjelde Band & Mimmi Tamba (Skarven)
  • 2330: Mie Reibo Dahl/Moises Gadea (Biffhuset)
  • 2330: Tre Strenge Menn med Sergej Schroeter (Arctandria)
kultur

I år er det syttende året på rad at Tromsø jazzklubb i samarbeid med Vertshuset Skarven inviterer til jazz på tre ulike scener. Ni ulike artister og band er allerede spikret, men om alt går etter planen, vil årets Romjulsjazz, som går av stabelen 27. desember, ha ti ulike musikalske innslag.

– Vi er veldig stolte over at vi klarer å få til en god miks av både soloartister og småband til større konstellasjoner, fra de helt unge til de godt voksne. I år vil også alle solo- og duoene spilles i et intimt lokale på Biffhuset, sier leder Øystein Blix i Tromsø jazzklubb.

LES OGSÅ: Nordnorsk gruppe i BBCs søkelys

Jazz fra 20-tallet

Et av årets musikalske innslag er Tromsø Old Stars, som består av etablerte navn som blant annet Helge Gjessing og Friedel Brandt; tidligere trommeslager i the Pussycats. Veteranene tar publikum med tilbake til jazzens opprinnelse.

– Vi er veldig glad for at vi i år kan by på Dixieland, jazz fra 20-tallet. Det er musikk med særpreg, og vi tror publikum vil sette pris på variasjonen i år, sier Øystein Norvoll i Tromsø jazzklubb.

LES OGSÅ: Svensk-amerikansk søndagsjazz på HT

Lokke et ungt publikum

I år har også jazzklubben fått flere unge talenter med på scenen; Mimmi Tamba spiller sammen med Eirik Fjelde, og duoen Ida Løvheim og Alexander Aarøen Pedersen opptrer. I tillegg blir det musikk som ikke regnes som ren jazz, fra latinoduoen Mie Reibo Dahl og Moises Gadea.

– Hovedbesetningen og publikum har tradisjonelt vært av den eldre generasjonen, men vi ønsker å nå ut til et yngre publikum. De siste årene har vi sett at flere unge kommer på Romjulsjazz, og de blir ofte positivt overrasket over miksen. Det ønsker vi å fortsette med, sier leder Øystein Blix.

LES OGSÅ: Se Elines versjon av "Nordnorsk julesalme"

Populær tradisjon

Allerede nå er over halvparten av de 350 billettene solgt, og arrangementet har de siste årene blitt utsolgt. Til tross for at årets Romjulsjazz ikke har fått til storband i år, så har det ikke manglet på engasjement blant musikerne i byen.

– Det er mange musikere som ønsker å være med på Romjulsjazz, og det er vi veldig takknemlig for, spesielt i juletider når man helst ønsker å tilbringe tid med familien. Det er tydelig at Romjulsjazz også har blitt en tradisjon for musikerne, sier Øystein Norvoll i Tromsø jazzklubb.