VESTREGATA: Over femti ulike prosjekter fikk mandag over seks millioner kroner i støtte fra Kulturnæringsstiftelsen til Sparebanken Nord-Norge.

Lori Ledger, fra Bastard Bar, Kine Yvonne Kjær, fra bandet Robaat, og artisten Agy, fikk til sammen 290.000 kroner for å utvikle sine konsepter.

– Det er helt «priceless» nå som vi har fått i gang et samarbeid med promoselskapet HES. Nå får vi støtte sånn at vi kan komme oss ut på slippturné for albumet som kommer, sier Kine Yvonne Kjær.

Les mer: Se komplett oversikt - disse kulturprosjektene får penger

Øvingslokale

Kjær og hennes Robaat er allerede godt i gang som band, og har gjort mange opptredener rundt om i Nord-Norge. Nå skal de sørover for å sjarmere resten av landet.

Derimot er det ikke alltid like enkelt å ordne med et godt øvingslokale dersom du er uetablert og nyoppstartet i bransjen. Der håper innehaver av Bastard Bar, Lori Ledger, at hun kan bidra.

– Vi har fått 90.000 kroner til å investere i ny backline og PA slik at folk kan bruke Bastard til øvingslokale når vi ikke har åpent, sier Ledger.

– Folk får egen nøkkel og vi jobber alltid for å utvikle band i Tromsø, sier Ledger.

– At man kan øve på en scene er helt essensielt. Når man øver står man som oftest og ser på hverandre, men med en gang du kommer på en scene snur man ryggen til bandet. Det er viktig å få den erfaringen i starten, sier Kjær.

Les også: Röyksopp skal lage musikk til «Star Wars»

Ut med eget band

En annen aktør som er helt i startfasen er Agnete «Agy» Braaten, som ble kåret til «Ukas Urørt» av NRK P3 i forrige uke.

– Jeg vil ut og få promotert prosjektet mitt. Nå får jeg muligheten til å dra ut med eget band. Uten disse midlene hadde jeg aldri kommet meg ut, sier Braaten, som nok blir å søke råd hos kollega Kine Yvonne Kjær, som har vært ute på turnélivet tidligere.

– Jeg blir nok å høre med henne om hvordan man gjør ting. Det kan jeg nyte godt av. Jeg har mye å lære om hvordan det er å være på veien.

– Bra du nevner det! Vi kan godt ta en kaffe en dag, sier Kjær.