Norsk samtidskunst til Svalbard

Til Kunsthall Svalbard, kunstmuseets nyoppretta avdeling i Arktis, kommer to ledende norske samtidskunstnere, AK Dolven og Olav Christopher Jenssen.

SVALBARD: Olav Christopher Jenssen skal til våren oppholde seg på Svalbard og presenterer resultatet i Svalbard Kunsthall i sommer.  Foto: Ronald Johansen

kultur

Begge disse kunstnerne har en nordnorsk bakgrunn og er tidligere blitt presentert i bredt format i Nordnorsk Kunstmuseum. Nå er det kunstmuseets avdeling i Longyearbyen som står for tur.

Dolven (f. 1953) bor og arbeider i London og Lofoten. Hun regnes som en av Norges fremst kunstnere, med et betydelig internasjonalt renommé, og en pioner innen video- og installasjonskunst.

Hennes storslagne videoverk Ahead, tatt opp i Lofoten, ble utført til den store Dolven-utstillinga hos Nordnorsk Kunstmuseums i 2009. I perioden februar til juni skal det vises for første gang siden 2009 i Kunsthall Svalbard.

LES OGSÅ: Slik blir utstillingsåret til kunstmuseet

Olav Christopher Jenssen (f. 1954) bor og arbeider i Berlin og er professor ved Kunstakademiet i Braunschweig. Han er representert i og har stilt ut ved en rekke internasjonale museer.

Som den første deltaker i Nordnorsk Kunstmuseums Artist in Residence-program, tilknytta Kunsthall Svalbard, vil Olav Christopher Jenssen tilbringe april-mai på Svalbard. Her vil han delta på forskjellige ekspedisjoner og få et inntrykk av samfunn og natur på Svalbard.

I utstillinga som vise fra juni til september, vil han presentere resultatet av sitt Svalbard-opphold.