Lover klamydiafritt juleshow

Gutta i Kumle & Raspeball holder ingenting tilbake når de lørdag presenterer sin julemusikal på Prelaten.

Humor: Kumle & raspeball lover humor og håndbak på Prelaten på lørdag. Her spiller de på Musikkfest i sommer. FOTO: Hermann Greuel 

Spøkefugl: Kim Pedersen legger ikke lokk på hvorfor man burde ta turen. 

Sentral: Trommis og vokalist Jonas Hjertø Ingebrigtsen vil være en sentral del av lørdagens show. 

kultur

Lørdag klokken 22.30 braker det løs på Prelaten i Tromsø. Det tidligere julebordbandet Kumle & Raspeball avholder nemlig da sin julemusikal «Jul med Jonas I: En julemusikal i tre akter». Vokalist, fløytespiller og gitarist i bandet, Kim Pedersen, legger ikke lokk på hvorfor folk burde ta turen.

– At det blir et bra show er like sikkert som at jeg slår alle medlemmene i Cazadores i håndbak. Altså 100 prosent sikkert. Ingen i bandet har klamydia nå, så kom og la oss overbevise dere om at vi er artige, ler Pedersen.

Humor og håndbak

Kumle & Raspeball er et visesangprosjekt og synger sangene sine på norsk. På lørdag vil man kunne oppleve alt fra visesang til scenekunst og opplesning fra en filosof.

– Det blir en julemusikal i tre akter der man får se scenekunst av ytterste kaliber. I tillegg blir det opplesning fra en filosof, sier Pedersen og garanterer både humor og håndbak dersom latteren skulle utebli.

– Hvis du ikke flirer én gang i løpet av showet kjøper Trond meg ei pils også utfordrer han deg i håndbak. Hvis du ikke har flirt og i tillegg blitt slått i håndbak, da er kvelden din over altså, sier han.

– Passer for raringer

Det er totalt 140 sitteplasser på Prelaten og gutta håper selvfølgelig at disse fylles opp.

– Publikum kan forvente seg et forrykende sceneshow med utmerkede musikere og ingen covercharge. Musikalen passer for alle som er glad i å høre musikk på norsk og kanskje for dem som er litt rare, sier låtskriver, håndbakutfordrer og gitarist, Trond Karlstrøm.

– Også håper vi at han der 50 Kent (journalist Kent Einar Myreng red.anm.) kommer og anmelder showet. Han er flink til å rulle terning, skyter Pedersen inn.

Dørene på Prelaten åpner klokken 22.30 og showet starter klokken 23.00 presis.