Kommunens kulturstipend

Penger som gir muligheter

Årets kulturstipend på 25.000 kroner ble delt mellom de to teatergruppene «Nytt pust» og «Hybelkaninan».

GLADE VINNERE: Teatergruppa «Nytt pust» og «Hybelkaninan», representert av Henrik Spantell Valdermo og Kristine Hagensen (i midten foran). Jurymedlem Sif Vik (venstre) og byrådsleder Kristin Røymo (høyre).Foto: Kent-Einar Myreng 

kultur

TVIBIT: Hvert år deler Tromsø kommune ut et kulturstipend til ungdommer under 20 år i byen.

I år var det teatergruppene «Nytt pust» og «Hybelkaninan» som stakk av med 25.000 kroner på deling.

– Begge kandidatene er selvstyrte teatergrupper som utvikler og produserer teaterforestillinger selv. De er meget dyktige innenfor sitt felt og fortjener den oppmuntringen et kulturstipend vil være. I tillegg er de gode forbilder, de hjelper andre og tør å gjøre nye ting selv, skriver juryen i sin begrunnelse.

Muligheter

Teatergruppene består av dramaelever på Kongsbakken videregående skole. Nå ser de lyst på våren hvor de ikke blir å trenge å søke om så mye penger.

– Det gir gode muligheter. Vi har budsjett til hver oppsetting som går til scenografi, teknikk og markedsføring. Nå håper vi at resultatet skal bli så godt som mulig, sier Henrik Spantell Valdermo (18), som er leder i «Nytt pust».

– Med disse pengene får vi mer tid til å lage forestilling, i stedet for å bruke masse tid på å søke penger, sier Valdermo.

Hybelboere

«Hybelkaninan» heter det de heter på grunn av at gruppa består av tilflyttede elever, som bor på hybel. Her kommer naturlig nok pengene veldig godt med.

– For oss er det perfekt! Hybelboere har ikke så mange penger. Målet nå er å sette opp en virkelig stor forestilling. Med disse pengene tror vi at dette kan bli en realitet, sier Kristine Hagensen (17) sier leder for «Hybelkaninan».

Juryen, som besto av Mette-Marith Aspmo, Lina Synnøve Killingdalen, Sofie Lødding, Terje Andre Nymark og Sif Vik.

– Juryen valgte også å legge vekt på to prosjekter som er totalt ungdomsstyrt og hvor ungdommene styrer alle leddene i produksjonene, samt at de har som mål å bidra til et bredere kulturtilbud til andre ungdommer i kommunen. De setter også fokus på aktuelle tema og er en viktig stemme i byen. Juryen håper at stipendet kan brukes til videre aktivitet innenfor feltet, skriver juryen i sin begrunnelse.

I fjor vant rockebandet The Wolves 25.000 kroner for sin innsats i musikk-Tromsø.