Til New York – igjen

I september stilte tromskunstneren Kari Rindahl Endresen for første gang ut i utlandet, og hun nøyde seg ikke med noe mindre enn kunstmetropolen New York. I romjula er hun klar for ei ny utstilling i samme galleri.

TIL NEW YORK: Bare tre måneder etter at hun sist stilte ut der, skal Kari Rindahl Endresens kunst igjen presenteres i Agora Gallery på Manhattan. Foto: Helge Matland 

kultur

Det er det velrenommerte Agora Gallery som for andre gang i løpet av tre måneder presenterer Kari Rindahl Endresens akvareller i ei av sine utstillinger. Nå som forrige gang er det ei kollektivutstilling hun deltar i, og hun er representert med tre akvareller i stort format.

Rindahl Endresen er eneste norske kunstner i denne utstillinga som har fått tittelen «Emerging Visions» og hvor kunstnere fra ei lang rekke land presenterer sine arbeider. Blant deltakerne er også Seppo Kari fra Finland, Lars Korse fra Sverige og Lars Rasmussen fra Danmark. Utstillinga åpner 29. desember og vises til og med 14. januar.

Stor interesse

– Rett etter forrige utstilling på Agora ble jeg spurt om å delta på ei til. Ifølge galleriet var grunnen at det var stor interesse for akvarellene mine, forteller Kari Rindahl Endresen.

– Selvsagt er jeg veldig glad for dette. Denne gangen drar jeg imidlertid ikke til New York i forbindelse med åpninga. Det var stor stas å være på vernissasjen i september, med masse folk og fantastisk stemning. Jeg sa noen ord om kunsten min og om min vakre landsdel som jeg henter motiv og inspirasjon fra, fortsetter hun.

Vinterlandskap

Olga Ku ved Agora Gallery opplyser i en e-post at det er et vidt spekter uttrykk i denne utstillinga; fra det abstrakte til det figurative, arbeider med en tøtsj av surrealisme, futurisme, kubisme og alt som befinner seg imellom. Kjølige landskap møter portrett av celebriteter. Blomsterscener møter abstrakte malstrømmer. Men samme hva kunstnerne har valgt som motiv eller metode, så har de det til felles at de uttrykker fascinerende og uunngåelig sannhet.

Kari Rindahl Endresen presenterer bilder hvor motivene er nordnorske vinterlandskap. Agora Gallery mener hun fanger både barskheten og skjønnheten i de arktiske landskapene i sine ekspressive akvareller.

I galleriets omtale av utstillinga heter det at Rindahl Endresen ønsker at hennes arbeider skal inspirere betrakteren med både lengsel og undring, og at hun ser sine bilder ikke bare som landskap, men som et uttrykk for sin egen og sitt hjemlands kulturelle arv.