Mistet venn

Albrigtsen: - Viser bare hvor skjørt livet er

Countrysangeren, spellemannprisvinneren og komponisten Tore Andersen (55) døde brått og uventet 2. juledag. Tilbake sitter familie og venner i sjokk og sorg. – Livet er så skjørt, sier vennen Steinar Albrigtsen.

Steinar Albrigtsen  Foto: Helge Matland

kultur

VG: Countryartisten Tore Andersen (55) var lørdag kveld på vei hjem fra Horten til Oslo fra en familiemiddag da han fikk et illebefinnende.

Det var samboeren som kjørte, og hun svingte bilen inn på en sidelomme og kontakt nødetatene da hun plutselig ikke fikk kontakt med ham mer.

Men livet sto ikke til å redde og Tore Andersen døde andre juledag, 55 år gammel.

Riktignok var han ikke så kjent blant folk flest, men Tore Andersen var en markant skikkelse i det norske country-miljøet. Han vant blant annet Spellemannsprisen i kategorien country for 2009. Han har utgitt tre soloalbum, men samarbeidet med en lang rekke av Norges fremste artister på deres album.

Det er mange i Kjendis-Norge som sørger over Tore Andersen i dag.

Samarbeidet

– Tore Andersen var hjemme hos oss for en uke siden, sier Steinar Albrigtsen til VG.

Han har gjennom en årrekke samarbeidet med Tore Andersen, både i studio og på scenen.

– Vi skulle spille sammen i Thailand i januar og han gledet seg veldig til det. Dette er så forferdelig trist – og det viser bare hvor skjørt dette livet er. Han var en fremragende gitarist og singer/songwriter. Jeg spilte inn en av hans sanger for noen år tilbake. I dag går mine tanker til hans nærmeste familie. Jeg har vært i så altfor mange begravelser de siste årene, sier Steinar Albrigtsen.

Les hele artikkelen her.