Nyttårsfest og maskeball i ett

The Edge inviterer til storslått nyttårsfeiring.

MASKEBALL: Hotellsjef Marianne Høybakk og direktør Øyvind Alapnes ved The Edge inviterer til nyttårsfest med en kapasitet på 700 deltakere på hotellet.   Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Er du lei av hjemmefester, eller å bruke de samme gamle uteplassene som åsted for nyttårsfesten? Vil du gjemme deg for fyrverkeriet, eller nyte sjøutsikten når klokka slår tolv? Da er en hotellfest i stort format et nytt alternativ for nyttårsfeiring i byen.

– Gode utelivstilbud har vært mangelvare på nyttårsaften, og derfor åpner vi hotellet, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes.

– Det tyder i alle fall responsen på. Når jeg ser antallet billetter vi har solgt kan jeg garantere at det vil bli fullt, og dermed ikke bli lagt ut billetter i døra, sier han om festen som har en kapasitet på 700 besøkende.

LES OGSÅ: Advarer mot julefyll

– Vil være en møteplass

Maskeball var populære tilstelninger ved hoffene i Europa fra 1500-tallet, men det blir ingen streng dresskode på The Edge, ifølge Alapnes.

– Et visst antall billetter inkluderer masker, men folk kan ta med egne masker, og kostymet for øvrig bestemmer man selv. Vi vil gjerne være en møteplass for tromsøværinger, og sørger også for underholdning.

Arrangementet er også en konsekvens av fjorårets nyttårsaften, hvor en bartender på eget initiativ åpnet Skybaren på hotellet, og endte opp med langt flere gjester enn han kunne håndtere alene.

– Han ringte meg på kvelden, og ba om å få øke bemanningen på grunn av den store mengden av turister og Tromsø-folk som kom innom.

LES OGSÅ: Nominert til nok en pris

DJ-duo fra Oslo

Den musikalske underholdningen skal besørges av DJs. I skybaren spiller hotellets hus-DJ, mens den Oslo-bosatte duoen Ragna Solbergnes og Andrea Rønne snurrer plater i lobbyen.

– De to spilte på vår etterpåfest under Rakettnatt, og gjorde det såpass bra at vi har fått en del forespørsler om å hente dem tilbake, sier Alapnes.

Aldersgrensen ble ved en feiltakelse satt til 18 i stedet for 20 år, og etter at en del mennesker under tyve allerede har kjøpt billetter, valgte hotellet å omarrangere litt.

– I utgangspunktet selger vi brennevin i begge barene våre, men nå har vi ordnet et eget område for dem under tyve. Dette er vi vant med fra konsertarrangementene våre og det byr ikke på noen problemer, avslutter hotelldirektøren.