Åpner sesongen med operagalla

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) åpner konsertsesongen med operagalla. På scenen står flotte solister som Mariann Fjeld-Solberg, Lilly Jørstad, Thomas Ruud og Aleksander Nohr.

LILLY: Lilly Jørstad kommer hjem fra Italia for å være solist i NOSOs operagalla. Her er hun solist med The Hermitage State Orchestra under Nordlysfestivalen i 2013. Foto: Ronald Johansen 

kultur

Produksjonen skal presenteres både i Bodø og Tromsø, og her i Kulturhuset er det fredag publikum får oppleve den storslåtte operagallaen i full symfoni.

– Her blir det vokal- og orkesterperler fra operaens verden, under ledelse av den dyktige russiske dirigenten Alexey Bogorad, som jobber fast som dirigent ved Bolsjoj-teatret i Moskva, opplyser NOSOs operasjef Katharina Jakhelln Semb som selv skal være konferansier på operagallaen.

LES OGSÅ: Får 3,5 millioner fra kulturrådet

På lån fra Italia

Katharina Jakhelln Semb, er den som har castet solistene og satt sammen programmet.

– Vi har jobba for å få en fin balanse av flotte solister; noen vi har hørt før, noen veldig suksessrike og etablerte, og noen spennende talenter, forteller hun.

– Jeg er så veldig glad for at vi har med oss Lilly Jørstad. Lilly har jo gjort furore på La Scala, og hvor mange norske sangere har vel klart det? Vi har fått «låne» henne direkte fra Italia, der hun nettopp har vunnet en stor sangkonkurranse hvor premien er at hun skal gjøre en stor Puccini-rolle i Roma. Det er sensasjonelt stort. Vi er utrolig stolte av henne, sier Jakhelln Semb.

LES OGSÅ: Tromsøs mest aktive kulturhus

«Smørtenor»

– Thomas Ruud, er en ledende norsk sanger, en virkelig «smørtenor», som tar oss med helt opp til de høyeste tonene. Han er det flere som har hørt før med NOSO før. Han sang i «La Bohème» og har vært på turné med symfoniorkesteret vårt, sier Jakhelln Semb.

Ruud er for tida på turné med Hanne Krogh & de tre tenorer.

I tillegg medvirker Mariann Fjeld-Solberg som er ny i NOSO-sammenheng. Hun har en vakker lyrisk sopran og har blant annet sunget Mimì i «La Bohème» ved Den Norske Opera.

– Vi får også et gjenhør med Alexander Nohr, som er et ungt og spennende talent, som kommer fra Kjerringøy utenfor Bodø. Han har også sunget ved Norske Operaen, forteller operasjefen.

På programmet for operagallaen blir det lystige, vakre arier og feiende ouverturer – ispedd heftige klanger, latter og tårer. I år er det høydepunkter fra operaer som «Tosca», «Turandot», «Don Giovanni», «Gianni Schicci», «Carmen,» og «Cosi fan Tutte» som skal presenteres.