Økning for Driv

Billettene ved Studentsamfunnet Driv ble revet bort ved flere anledninger i fjor. Nå ser de ansatte positivt på det kommende året.

POPULÆR ARENA: Studentsamfunnet Driv opplever en stor økning i antall konsertgjengere på huset. Nå setter de større mål for 2016.Foto: Kent-Einar Myreng 

kultur

Med en økning på 4.000 solgte billetter i 2015, og med flere av vårens konserter utsolgt, kan Studentsamfunnet Driv se lyst på det nye året.

– Vi hadde 4.000 fler solgte billetter enn i 2014. Vi har enda ikke fått alle tallene på hvordan det har gått i 2015, men vi ser en klar økning fra 2014 og ønsker å fortsette i det samme sporet, sier PR- og markedsføringsansvarlig, Ildri Jørgensen til iTromsø, som oppererer med følgende mål.

- Målet er 15.000 solgte billetter og minimum 10 utsolgte konserter.

Tre utsolgte

Allerede nå kan Jørgensen melde at konsertene med Susanne Sundfør, Nico & Vinz og Karpe Diem er utsolgt.

– Per dags dato har vi tre utsolgte konserter og litt over 3.000 solgte billetter. Vi ser på målet om å fortsette den gode trenden som et realistisk, men samtidig tøft mål, sier Jørgensen.

Studenthusets to konsertscener tar henholdsvis 150 og 800 mennesker.

LES OGSÅ: Slik blir vårens konserter på Driv

Populære Bremnes

En av hovedattraksjonene i fjor høst var blant annet Kari Bremnes' to utsolgte konserter, som gikk rett hjem hos både publikum og hos iTromsøs anmelder, som trillet terningkast seks.

« ... Og publikum er med på notene fra første stund. Både i de mer sarte partiene der Bremnes virkelig spiller på det melankolske til rytmeeksplosjonene i de tøffeste låtene der hun påminner om en nordnorsk krysning av Kate Bush og Patti Smith. Publikum lar seg overbevise, de tar imot det som serveres med åpne sinn og – ikke minst – åpne ører,» skrev anmelder Christer Pedersen den gang.

LES OGSÅ: Disse artistene ga Driv tidenes konsertsuksess

Lokale artister trekker

Inn mot våren ser Jørgensen at det er blant annet tromsøyndlingen Dagny og Vamp som trekker flest folk, for utenom de som allerede er utsolgt.

– Akkurat nå går Dagny, Vamp, Minor Majority og Stein Torleif Bjella best, sier Jørgensen.

I tillegg får studenthuset besøk av blant annet Kakkmaddafakka, Daniel Kvammen, Klish, Ondt Blod, Jadudah og Joddski.