Las Vegas på Prelaten

Tromsøs Elvis-fans samlet seg på Prelaten for å feire Kongen - Elvis Presley.

Stemningsrapport fra Prelaten, 8. jan 2016.

Mona Johnsen og ektemannen Han Otto Johnsen feiret bursdagen til Elvis sammen med byens fanskare.  Foto: Åsgeir Johansen

Publikummer Liv Ingeborg Skar satte stor pris på Elvis-feiringen på Prelaten. - Jeg har vokst opp med Elvis-musikken, sier hun.  Foto: Åsgeir Johansen

kultur

Fredag kveld var det duket for "kongelig" bursdagsfeiring på Prelaten.

- Vi feirer bursdagen hans, sier Mona Johnsen som hadde oppsøkt kveldens konsert med tributebandet Elv81.

Mens ektemannen Hans Otto Johnsen innrømmer at det egentlig er helt tilfeldig at de er der, er Tor Einar Eilertsen helt klar på følgende:

- Det finnes bare en Konge! Musikken hans dør aldri ut og dessuten er det jo den musikken vi har vokst opp med, sier han.

- Og da nevner vi ikke alder, skyter kona Kristin kjapt inn.

Vokst opp med Elvis

Det er det vi rekker for plutselig står han på scenen. Elvis. Eller kanskje Belvis, siden det er Bengt Pedersen som har tatt på seg den hvite drakten og solbrillene fredag kveld.

Smilende i et hjørne finner vi Liv Ingeborg Skar som er forgapt i musikken.

- Det var jo på mange måter han som startet rocken og jeg har vokst opp med musikken hans. Jeg setter stor pris på at Prelaten nå har startet opp med levende musikk. Dette er en scene vi har savnet i Tromsø, sier hun.

Årlig tribute

Dette er det sjette året tributebandet Elv81 (som het Elv75 da de startet for seks år siden, tallet spiller på hvor gammel Elvis ville vært hvis han fremdeles feiret bursdager).

- Vi rekker jo ikke spille alle låtene hans, men det er noen superklassikere vi bare er nødt til å spille, sier Tore Morten Andreassen Figenschow som for kvelden har påtatt seg rollen som Scotty Moore, Elvis' rytmegitarist.

Med seg som James Burton (Elvis' sologitarist) har han Petter Pettersen, mens resten av bandet består av Bjørn Adrian Andreassen (bass), Thorsten Dulsrud (trommer) og Alf Olsen på kassegitar. Å kalle denne gjengen for Elvis-fans får vel være dagens underdrivelse.

- Elvis har hatt stor betydning for musikken. Bare prøv å finne en annen artist som man kan gjøre en slik kveld ut av. Elvis er megasvær. Han er kongen! Han sitter i blodet, avslutter Figenschow.