De var 90-tallets største norske band. Nå spiller de sammen på Bukta

Lørdagsprogrammet på hovedscenen er nå klart.

AVSLUTTER: DumDum Boys, her representert med Prepple Houmb og Kjartan Kristiansen, avslutter Buktafestivalens siste dag. Foto: Børge Hoseth, Harstad Tidende  Foto: BORGE HOSETH

KONGEN: Michael Krohn i Raga Rockers er nest sist ut på Buktafestivalens hovedscene lørdag.Foto: Jon Terje Eiterå 

kultur

For aller første gang i norsk rocks historie står bandene som på 90-tallet ble omtalt som «De fire store» på samme scene. Lørdagens Bukta-program inneholder nemlig Valentourettes, deLillos, Raga Rockers og DumDum Boys.

– For oss som har vokst opp med norsk rock på 80- og 90-tallet formet disse bandene vår oppvekst på en måte som ikke kan forklares i få setninger. Selv om Jokke ikke kan være med denne dagen, håper vi at vi alle kan kle oss tøffe i pysjamas og være som maskiner i Nirvana når vi hyler oss hese og brøler «Ketchup på skjorta og sennep i ræva» i Telegrafbukta til sommeren, sier bookingsjef for festivalen, Robert Dyrnes.

LES OGSÅ: Ga en 1'er til gigantband - telefonen sto ikke stille

Etterlengtet allsang

Med låter som «En vill en», «Splitter pine», «Enhjørning» og «Englefjes» skal trønderne i DumDum Boys avslutte festivalen, mens Valentourettes åpner lørdagen.

– Vi har fått noen kommentarer på at det er altfor lite allsangvennlig musikk på vår festival. Om folk ikke synger med på lørdagen, er det ikke oss det er noe galt med, sier Dyrnes med et glimt i øyet.

LES OGSÅ: Årets ti beste skiver og anmeldelser

Den tidligere festivalsjefen mener at det var tilfeldigheter som gjorde at «De fire store» endte opp på samme scene under festivalen.

– Vi snakket om at Raga Rockers var i vinden og at vi måtte booke dem. Så snakket vi om at DumDum Boys var i vinden og at deLillos også var det. Så håpet vi at alle kunne spille på samme dag, sier bookingsjefen.

Første gang i verdenshistorien

Samtlige band har spilt i Tromsø tidligere opp gjennom historien, og deLillos, DumDum Boys og Raga Rockers har tidligere gjestet festivalen.

– Men nå er det første gang i verdenshistorien at «De fire store» står på samme scene på samme dag. Det er derfor vi velger å slippe alle hovedscenebandene på samme dag, sier en stolt Dyrnes, som tidligere har booket alle de fire bandene til Driv.

LES OGSÅ: Levende legende blir Bukta-headliner

Siste gang var i 2014 hvor både DumDum Boys og deLillos spilte.