Nordlys-festivalen

Frister med ølpølser og musikk

Nå kan du nyte både kvalitetsmusikk og delikatessepølser når du besøker Nordlys-festivalen.

SNADDER: Steven Carlyle har laget de offisielle Nordlys-festivalpølsene. Her sammen med Arthur Mack, Øyvind Bakkeby Moe og Marco Bait.  Foto: Tom Benjaminsen

ØLPØLSER: Pølsene er krydret med festivalsjefens hjemmebryggede Amber Ale.  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Vi er vant til at de store kulturfestivalene har samarbeidspartnere av ymse slag. Spørsmålet er om ikke samarbeidet mellom pølsemaker Steven Carlyle og festivaldirektør Øyvind Bakkeby Moe er av de mer sjeldne.

– Vi har laget en pølse i lag. Steven bruker øl som jeg har brygget som smakssetning i sine pølser – som blir laget eksklusivt for Nordlysfestivalen, forteller festivaldirektøren.

LES OGSÅ: Større enn noen gang

Festivalpølse

Ifølge pøsemaker Carlyle – som til daglig driver cateringselskapet Kjøkkensjefen – er det ikke så spesielt som det kanskje høres ut at en «finkulturell» festival som Nordlysfestivalen serverer pølser.

– Nordlysfestivalen er ikke kun for «fiffen», det er en folkefest. Og pølser av i dag er et kvalitetsprodukt som passer inn på en slik festival, sier Carlyle.

Carlyle skal lage cirka 400 kilo av den grove kjøttpølsa – som altså er krydret med festivaldirektørens hjemmelagede Amber Ale.

– Den skal serveres her på Prelaten og den skal selges over disk på Kystens Mathus, forteller han.

LES OGSÅ: Kongelig kulturbeskyttelse

Musikalsk møteplass

At pølsa skal serveres på Prelaten har også en naturlig forklaring, sier Moe.

– Prelaten vil være offisiell festivalkro der det vil bli arrangert flere konserter. Da vil man kunne spise og drikke noe godt samtidig som man nyter musikk, forklarer han.

Nordlysfestivalen går over to helger i slutten av januar, og de to fredagene og lørdagene vil det bli holdt åpne konserter på Prelaten.

– Vi har kalt konseptet «Music in the Arctic Night» og er et samarbeid med universitetet og musikkonservatoriet. Det vil bli en rekke forskjellige typer musikk som vil bli servert her – og Prelaten blir en musikalsk møteplass, sier Moe.

LES OGSÅ: Derfor går han av som festivalsjef

Ikke ompamusikk

– Blir det mest ompamusikk når det skal serveres pølser og surkål?

– Nei, overhodet ikke. Det blir musikk i alle former – slik det bør være på et møtested for folk, sier festivalsjefen.

På repertoaret finner vi blant annet storbandmusikk, jazz og tango – og det skal også vises fram elektronikamusikk – både på dag og kveldstid.