Viser operaforestilling fra The Met

Mange kjenner musikken, men få har sett operaen. I morgen viser Verdensoperaen «Perlefiskerne» av Bizet direkte fra The Metropolitan Opera.

LEÏLA: Diana Damrau i rollen som Leïla i The Mets oppsetning av «Perlefiskerne» av George Bizet. Lørdag kan hun oppleves direktesendt til Verdensteatret.  Foto: The Metropolitan Opera

kultur

Det er 100 år siden The Met i New York sist satte opp denne operaen, da med selveste Enrico Caruso i rollen som Nadir.

I 2016-versjonen er det Matthew Polenzani som har rollen som Nadir. Sopranen Diana Damrau skinner i rollen som Leïla, den vakre hinduprestinnen som forfølges av de rivaliserende perlefiskerne som konkurrerer om hennes hånd.

Tenor Polenzani og baryton Mariusz Kwiecien er frierne som synger den vakre duetten «Au fond du temple saint» som alle operafans kjenner og elsker.

LES OGSÅ: Oscar- filmer til TIFF

Regissør Penny Woolcock utforsker tidløse tema som ren kjærlighet, forræderi og hevn i en produksjon som livlig skaper en undersjøisk verden på scenen til the Met. Dirigent Gianandrea Noseda setter sin elegante, romantiske signatur på Bizets ekstravagante musikalske verk. New York Times skriver i 2016 at regissør Woolcock, sammen med et drømmeensemble, et fantastisk operakor og de formidable dirigenten Gianandrea Noseda, virkelig leverer med denne følsomme og innsiktsfulle produksjonen.

Videre poengteres Damraus briljante koloratur, strålende stemme og enorme karisma i rollen som Leïla. Avisen understreker også at Kwiecien er perfekt som Zurga og Polenzani synger med en utsøkt lyrisk ømhet. Avisa New York Observer kaller oppsetningen for et mesterverk. NY Times avslutter med et hjertesukk; «hvis bare Bizet kunne ha sett denne oppsetningen».

LES OGSÅ: Verdensoperaen jubilerer