Katja (17) må kombinere skole med filminnspilling

Katja Broch Pedersen (17) må kombinere utdanning på Kongsbakken med innspillingen av den nye spillefilmen «Kings Bay».

NY ERFARING: Katja Broch Pedersen har 12 år bak seg som teaterskuespiller, men dette blir første gang hun prøver seg på spillefilm. Foto: Privat 

HOVEDROLLE: Kari Bremnes har hovedrollen i den nye filmen «Kings Bay», som starter opptakene i Målselv og Tromsø 18. januar. FOTO: FILMKAMERATENE/FILMCAMP 

CASTING: Det var Nina Erdahls castingbyrå som valgte ut Broch Pedersen blant 36 jenter som prøvde seg på rollen. Foto: Tor Farstad 

kultur

Den kommende politiske thrilleren «Kings Bay» skal spilles inn i Tromsø og Målselv, med flere av skuespillerne hentet fra Hålogaland Teater. 17-åringen Katja Borch Pedersen har også fått en rolle i filmen, men må kombinere innspilling med skolegangen på dramalinja på Kongsbakken og en rolle i Peter Pan på HT.

– Det blir en veldig hektisk tid, men jeg har hatt en god dialog med både skolen og HT, forteller Broch Pedersen.

LES OGSÅ: Stjernespekket rolleliste i «Kings Bay»-filmen

Ville ikke ha rollen

Nina Erdahl har drevet casting til filmen og hadde 36 jenter inne til åpen audition for rollen, hvor fem ble valgt ut til runde to.

– Jeg tenkte først at jeg bare skulle slenge meg med på audition for å få den erfaringen, for jeg hadde egentlig ikke særlig lyst på rollen. Men da jeg ble valgt ut blant de fem beste som fikk møte regissøren ombestemte jeg meg, forteller Broch Pedersen.

LES OGSÅ: Du kan være med i Tromsøs neste storfilm

Hun skal være med på tre av filmens 25 innspillingsdager, som alle foregår i februar.

Første spillefilm

Dette blir første gang 17-åringen blir å se på et kinolerretet.

– Jeg var nylig med i en reklamefilm i regi av Tvibit, men dette blir første gang jeg er med på en spillefilm, sier hun og legger til;

– Jeg har 12 år bak meg på teaterscenen, men dette blir noe helt nytt. Forhåpentligvis blir det veldig lærerikt.

Datteren til Bremnes

I filmen spiller Broch Pedersen datteren til hovedpersonen, som er spilt av Kari Bremnes. Bremnes spiller en gravende journalist som undersøker gruveulykken i Kongsfjorden som kostet 21 mennesker livet.

LES OGSÅ: Fikk avslag på pengestøtte til Jan Baalsrud-film

Broch Pedersen vet foreløpig lite om rollen sin, men fikk prøve seg på en scene under audition.

– Det eneste jeg vet er at jeg heter «Jenny» og er datteren til hovedpersonen. Under audition spilte vi ut en scene der jeg kranglet med henne, men noe mer enn det vet jeg ikke, sier en spent Broch Pedersen.