Violet Road med hemmelig slipp

Violet Roads nye album kommer egentlig ut om to uker, men sjokklanseres allerede i dag på Spotify.

KONKURRANSE: Violet Road slipper sin nye plate på Spotify to uker før tiden, og følger opp med en konkurranse for sine fans. Foto: Ørjan Bertelsen 

kultur

5. februar er den offisielle utgivelsesdatoen til Violet Roads nye plate «In Town To Get You», men allerede i dag legges albumet i sin helhet ut på strømmetjenesten Spotify. Dog med en liten tvist.

Gjett rekkefølgen

– Låtene ligger i alfabetisk rekkefølge, ikke i rekkefølgen som kommer på den fysiske CD-en og LP-en, forklarer gitarist Halvard Rundberg.

Bandets ferske stunt følges opp med en konkurranse, hvor alle deres fans kan delta. Konkurransen vil rulle og gå fram til 5. februar.

– Konkurransen går ut på å gjette den korrekte låtrekkefølgen på albumet som kommer. Men vi vil også premiere gode og velbegrunnede forslag, sier gitaristen.

Konkurransen vil rulle og gå fram til 5. februar.

Weekend i Barcelona

Bandet flesker til med saftige premier til vinnerne. Hovedpremien er en weekend for to i Barcelona, hvor fly og hotell er dekket.

– Vi tenkte at det kunne passe godt med en tur til Lionel Messis rike i disse vintertider, humrer Rundberg.

Kvintetten har også andre motiver bak sjokklanseringen og konkurransen.

– Vi er jo forkjempere for albumformatet, som vi synes burde ha høyere status enn det har i dag, hvor mange satser på enkeltlåter. Vi reiser jo mye rundt omkring og lytter til folk, og hvordan de foretrekker å lytte til musikk.

Vinyl som brødfjøl

«In Town To Get You» gis ut på både CD og vinyl, og responsen fra fansen er en av grunnene til at vinylutgaven er ekstra påkostet.

– Det er mange som foretrekker «kosen» som vinylformatet gir. LP-en blir en massiv 200 gram picture disc – så folk kan bruke den som brødfjøl om de vil, humrer Rundberg.