Fengende bursdagsfeiring fra Krokenrevyen

Krokenrevyen viser at det er sang de virkelig er best på.

RØDT: Jens Ingvald Olsen er den eneste Tromsø-politikeren som får gjennomgå i årets Krokenrevy. Han er lei byrådsmøter og bryter ut i sang om blant annet Mao og kapitalisme. 

HOS PSYKOLOGEN: I et av revyens stykker er pasienten lei av at psykologen har tatt over hans rolle. 

KALDT: Kulden i Tromsø blir tatt opp i stykket «Æ har på mæ to longsa!». 

kultur

Krokenrevyen velger å feire sin 15-årsdag med temaet «Tidsdusjen», der unge Eskil reiser tilbake i tid, ikledd badedrakt og badehette. I en dusj dukker han opp i forskjellige tidsepoker og møter både hekser, lopper fra svartedauden, vikinger og ungdommer ikledd parkas og ankelsokker. Iblant slår det an – og iblant gjør det ikke det.

SE BILDESERIE FRA REVYEN HER

Fengende

Revyen åpner med glitter, akrobatikk og sang. En ting som slår meg under åpningslåten er at Kroken har noen fantastiske sangere. Ja, for på revyer er det ofte litt sur sang og glemte ord, men her imponerer aktørene – og ikke bare under åpningslåten. Revyens skribenter har klart å få til låter som faktisk høres veldig bra ut. Til kjente låter, slik som «I would walk 500 miles», leverer revyen fengende og morsomme tekster.

LES OGSÅ: Première klar for 15. året på rad

Stort potensial

Eskil i dusjen stopper som nevnt innom forskjellige tidsepoker, men det er ikke bare det revyen tar opp. Innimellom kommer det stykker om hverdagslige ting, som på revyer flest. Kvinnefotball, folks samtaler på busstopp, kulden i Tromsø og Natur og Ungdom. Mange av stykkene har et stort potensial, men ikke alle når helt opp. I enkelte stykker venter man på en ordentlig bra «punchline», men den kommer ikke, og salen blir mørk. Over til neste stykke.

LES OGSÅ: Revymamma ble hedret

Lite harselering

Sammenlignet med andre revyer er det svært få kjente tromsøfjes som blir parodiert på Krokenrevyen. Kanskje er det en oppbrukt idé, for jeg savnet det ikke særlig. Men selvfølgelig måtte én Tromsø-politiker bli harselert med – og det ble finansbyråd Jens Ingvald Olsen (Rødt), som kjedet seg veldig på byrådsmøter. Dermed foreslo han sang og dans, og kledd i knallrøde klær klarte aktøren å få til et ordentlig artig stykke om Rødt-politikeren som hater kapitalisme og elsker Mao. Men stort sett er det ikke personer, men grupper og stereotyper som blir parodiert. Stykket om «dagens ungdom» som kler seg i trange jeans og ankelsokker slår an og passer godt nå som debatten om lettkledde ungdommer har gått sin farsott i media.

Ikke bare humor

Men det er ikke bare humor på Krokenrevyen. Et stykke som imponerte meg uten å få meg til å le, var sangstykket «Vi vil bli som de andre» som tar opp det å være seg selv og å være stolt av det. Et fint stykke med et fint budskap. Om det er sånn ungdommene i Kroken tenker, tror jeg mange har noe å lære av dem. Stort sett er det sangstykkene jeg virkelig nyter på årets Krokenrevy. Låtene er gjennomført på en bra måte, med bra innhold og god fremføring. Enkelte stykker kunne strukket seg litt lenger for å virkelig få fram humoren, men Krokenrevyen leverer en fin, litt annerledes og fengende revy som markerer 15-årsdagen på en bra måte.