I anledning den samiske nasjonaldagen, presenterte i lørdag Festspillene i Nord-Norge et program med flere samiske artister, og mange av dem fra Tromsø.

- I et år hvor Festspillene i Nord-Norge vil ha et sterkt fokus på kunst – og kulturlivet i landsdelen, er det viktig for oss med sterk samisk tilstedeværelse på Festspillene. Vi er stolte over å ha sikret oss det hippeste stjerneskuddet fra nord, Ágy! Vi er i tillegg veldig glade for at samarbeidet med Riddu Riđđu resulterer i konsert med multitalentet Elina Waage Mikalsen og bandet Blood Forest Family. Prosjektkoret Sámi Jienat er også klare for Festspillene med korjoik-konsert på fem samiske språk, sier festspilldirektør Maria Utsi i ei pressemelding.

Skal spille på ny arena

Festpillene lanserte også en ny publikumsarena.

- Utestedet Krama tas i bruk gjennom hele festspilluka som en indie-venue for ny nordnorsk meusikk, der blant annet både Ágy og Blood Forest Family skal spille, opplyses det.

Stjerneskudd

Ágy, eller Agnete Båtnes Braaten, ble for knapt ei uke siden nominert til Årets urørt av P3-redaksjonen, og beskrives av Festspillene som det hippeste stjerneskuddet fra nord denne vinteren.

Låten hennes "Arvedávgi (Rainbow)" gikk sin seiersgang på norsk radio i kjølvannet av at P3s musikksjef uttalte at samisk musikk ikke holdt et høyt nok nivå for norsk radio.

Gleder seg

Elina Waage Mikalsen, vokalist i Blood Forest Family, ble i fjor kåret til årets unge kunstner på Riddu Riddu.

- Vi er veldig fornøyde med at det var akkurat Elina Waage Mikalsen som ble valgt ut som Riddus Årets Unge Kunstner, og dermed skal opptre hos oss med bandet. Hun er en spennende kunstner og vi gleder oss til å bli bedre kjent med både Elina og Blood Forest Family, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Bandet har holdt på i litt over to år og har blant annet fått anbefalinger og avspillinger hos NRK P3. Bandet jobber nå med en utgivelse i 2016.

Elina Waage Mikalsen og bandet Bloody Forest Family skal også spille på Festspillene. Foto: Pressefoto