– Ingen innadvendt trubadur

Fredag 26. februar returnerer Tom Roger Aadland til Tromsø. Rockpoeten er kjent for mørk melankoli, men lover en energisk og underholdende opptreden.

ROCKPOET: Den kritikerroste haugalendingen Tom Roger Aadland, besøker Kulturhuset fredag 26. februar. Foto: Terje Rudi 

kultur

Den kritikerroste haugalendingen omtaler seg selv som en historieforteller, men lover også å plugge inn elgitaren på Kulturhusets lillescene.

– Det er rocken som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg er ingen innadvendt trubadur, jeg har begrenset tålmodighet med sånne typer, sier 51-åringen.

Livskraft og guts

Artisten, som er kjent for sine nynorske tolkninger av Bob Dylan, sier at repertoaret på Kulturhuset i hovedsak tar utgangspunkt i hans siste album «Rapport frå eit grensehotell».

– Melankolien kommer man ikke utenom, men jeg er opptatt av å levere energiske konserter. Det er jo lov å ha det litt gøy, mener Aadland.

Bluesmusikken er også en viktig inspirasjonskilde, samt en del av haugalendingens musikalske uttrykk.

– Det er en voldsom livskraft, og masse guts i bluesen. Dette er noe jeg prøver å formidle med min musikk.

Lyttende og utadvendt

Aadland vender nesen mot Ishavsbyen for sjette gang i konsertsammenheng, og er opptatt av å formidle at han føler seg komfortabel med Tromsø-publikummet.

– De er både lyttende og utadvendt – noe som faktisk er ganske sjeldent i Norge. Direkte og spesifikke tilbakemeldinger, er alltid en positiv ting.