Lager oppfølger til suksessen «Æ har rett»

Trine Lise Olsen lover et mer humoristisk og mindre tårevått stykke, når hun nå er i gang med oppfølgeren til suksessforestillingen «Æ har rett».

FORTSETTER SAMARBEIDET: Trine Lise Olsen hadde Tom Sterri som regissør til forestillingen «Æ har rett». Nå samarbeider de med Olsens neste stykke. 

kultur

Det nærmer seg slutten for suksessforestillingen «Æ har rett», som Trine Lise Olsen har spilt siden høsten 2013.

– Jeg har spilt den over 80 ganger. Når jeg har siste forestilling i Trondheim 8. mars, kommer jeg til å ha spilt den over 90 ganger, sier Trine Lise Olsen til iTromsø.

LES OGSÅ: – Det koster å dele så mye

Samme regissør

I «Æ har rett», fortalte Olsen ærlig om oppveksten sin som barnehjemsbarn i Finnmark på 1980-tallet. Om hvordan det var for henne å miste en far og en mor. Forestillingen handler også om å finne seg selv, og hvordan det var å få en ny mor da Olsen trengte det som aller mest.

– Det blir personlig denne gangen også, men ikke like tårevått og med mer humor, selv om det vil være alvor i bunn. Forestillingen vil handle om samfunnspolitiske ting og hvordan voksne meg forholder seg til verden. Det blir en slags oppfølging til «Æ har rett». Det vil uansett bli mitt andre stykke, så en oppfølger vil det bli uansett, sier Olsen.

LES OGSÅ: Kjendiskomiker elsker denne Tromsø-scenen

Olsen vil også denne gangen også stå alene på scenen. I tillegg har hun med seg samme regissør som sist, Tom Sterri.

– Vi har hatt første møte og funnet ut at han er med denne gangen også, så det er veldig gledelig. Samarbeidet fungerte så bra sist, han er utrolig dyktig og et veldig godt menneske, sier Trine Lise Olsen.

– Flere komikere

Selv om hun vil stå alene på scenen, får hun også hjelp fra andre.

– Jeg er i gang med å skrive stykket, men jeg har en del andre komikere som skal hjelpe meg på veien, blant annet Sofie Frøysaa, forteller Olsen.

LES OGSÅ: Verdenskjent britisk komiker legger bryllupsreisen til Tromsø

Målet er premiere i 2016.

– Det kommer litt an på andre oppdrag også, hvor opptatt jeg blir, så det får vi bare se. Hvis det blir i 2016, får jeg en litt panisk sommer, men jeg er godt i gang og håper det blir klart i 2016, sier Olsen.

Se og bli sett

Olsen hadde en utrolig suksess med «Æ har rett» det første året etter premièren høsten 2013.

– Vi får se hvordan vi kommer til å gjøre det denne gangen. Jeg har jo hjertet mitt i nord og det var her grunnlaget for suksessen ble lagt. Det første året med forestillingen, gjorde at jeg kunne holde på med det de neste to årene, men jeg har slitt med å være viktig nok til å få forestillingen anmeldt andre plasser. Vi får se hvordan vi gjør det, sier Olsen.