Marie Vangen er jurist og doktorgradsstipendiat – og ifølge seg selv har hun store ting i vente.

– Jeg øver meg på å si at jeg er en såkalt up-and-coming artist. Jeg har holdt på med musikk lenge, men denne konserten er en pangstart og ei lansering av «soloartisten Marie Vangen», selv om mange har hørt meg før, sier hun.

Vangen skal spille egne låter, og bandet hun har med seg på scenen omtaler hun som noen av Norges fremste musikere.

Les også: Slik skal sentrums nye storstue bli

Booket til flere festivaler

Artisten forteller at hun skal slippe sin debutplate i løpet av våren.

– Jeg lanserte nettopp singelen «Mother Song», og vil i løpet av våren slippe et album i forbindelse med en del festivaler i Nord-Norge, uten at jeg kan si hvilke, sier Vangen.

Les også: Lager oppfølger til suksessen «Æ har rett»

Lokale gjester

– I tillegg til det dyktige bandet, skal jeg skal ha med meg to veldig dyktige unge damer, Ida Kjeldsberg og Ingebjørg Olaussen på konserten. Ola Rokkones kommer også og spiller saksofon.

– Hvor mange forventer du at kommer på konserten på lørdag?

– Etter jeg sist snakket med Kulturhuset så tror jeg vi kan forvente i overkant av 250 stykk. Og såpass må det være når man slår på stortromma i hovedscenen på Kulturhuset! Da nytter det ikke med bare 80 oppmøtte, sier Vangen.

Les også: Se bildene fra Karpe Diem-konserten

Utfordring til tromsøværingene

Maire Vangen har en utfordring til tromsøværingene på lørdag.

– Jeg håper folk tør å prioritere bort sofaen. Det er ikke lett å være relativt ukjent, så jeg utfordrer folk til å få med seg noe nytt. Hvis man kommer med et åpent hjerte og en åpen sjel så skal vi få deg til å føle noe – noe bra. Noe nært, personlig og direkte. Jeg tror folk kommer til å like det, avslutter artisten.

Vangen spiller konsert lørdag på Kulturhuset.

DIREKTE: – Både jeg og hele bandet jobber med at vi skal formidle sangene sammen til publikum på en nær og direkte måte, sier Vangen.
ØVER: Marie Vangen øver før konserten på lørdag.