Kulturveteran hedret med veldedighetspris

Etter flere års innsats innenfor kulturlivet har Bente Reibo (62) fått en veldedighetspris.

FORNØYD: Bente Reibo ble onsdag hedret for sin innsats for kulturlivet i Tromsø. Foto: Jon-Roger Singelstad 

kultur

Onsdag ble den lokale Jobzone-prisen delt ut. Totalt fikk firmaet inn tre kandidater til nominasjon, og det var Bente Reibo som stakk ved med førstepremien på 10.000 kroner.

LES OGSÅ: Kirkens Bymisjon tildeles frivilligpris

Jobzone begrunner utmerkelsen med at Reibo er en kulturarbeider som jobber døgnet rundt og tar et aktivt samfunnsansvar. Til daglig jobber Reibo som kunstnerisk leder på Kulta, men prisen hun ble tildelt med tanke på alt det frivillige arbeidet hun bidrar med.

– Høster for liten anerkjennelse

– Hun har vært kulturarbeider for barn og unge i nærmere 40 år, og er en kjempeviktig bidragsyter for kulturarbeidet i Tromsø. Hun dyrker fram talenter og får dem til å skinne på scenen. Det er få av de nye kulturnæringsaktørene i Tromsø som ikke har hatt påvirkning fra Reibo. Hun skiller ikke mellom arbeid og fritid, og høster altfor liten anerkjennelse, sier Grete Wilsgaard, daglig leder for Jobzone.

LES OGSÅ: Flyr høyt i ny HT-satsing

Bente Reibo forteller at tildelingen kom som en overraskelse, men er selvsagt godt fornøyd med anerkjennelsen.

– Det er helt fantastisk. Det er godt for oss kunstnere og kulturarbeidere å bli sett, sier hun.

Rørt

Det er ikke første gang Reibo har blitt anerkjent for sitt arbeid. Hun har blant annet mottatt Tromsø kommunens kulturpris og Tromsø kommunes hederspris.

– Det er rørende med slike tilbakemeldinger. Jeg har jobbet som kulturarbeider i Nord-Norge i omtrent 40 år og bryr meg virkelig om kulturbyen Tromsø. De prosessene som jeg får ta del i, er det som gjør meg rik, sier hun.

LES OGSÅ: Legendarisk kor gjenoppstår

Reibo går videre i den nasjonale konkurransen hvor hun kan vinne 100.000 kroner. Denne avstemmingen starter om et par uker.