Lunheim Standupforening tilbake i rampelyset

Lundheim Standupforening så seg nødt til å følge opp suksessen fra i fjor høst med flere forestillinger og flere medlemmer.

LYS FREMTID: Roy-Arne Johannessen i Lunheim Standupforening tar opp suksessen fra i fjor høst og blir dermed å se på Driv allerede fra torsdag av.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

SPØKEFUGL: Roy-Arne Johannessen mener man kan spøke med det aller meste, så lenge man lander på rett side. 

Lunheim Standupforening er (fra venstre) Tom Egil Bertheussen, Jøran Dehlin Sivertsen, Roy-Arne Johannessen og Øystein Isaksen  Foto: Raymond Næss Berg

kultur

I fjor høst stilte Roy-Arne Johannessen, Espen Renø Svendsen og Alexander Martinsen opp som standupkomikere under navnet «Lunheim Standupforening». Forestillingene i Tromsø ble en kjempesuksess og siden den tid har etterspørselen vært så massiv at de har bestemt seg for å sette opp flere forestillinger.

– Dørene sto egentlig veldig åpen for oss, forteller Roy-Arne Johannessen, som nå blir å se på scenen under seks forestillinger i Tromsø, i tillegg til én på Finnsnes og én i Harstad. Allerede førstkommende torsdag er det premiere på Driv.

Har rekruttert flere

Nytt av våren er at tre komikere har blitt til seks. Bortett fra Johannessen er det denne gang kun nye medlemmer i foreningen, ettersom verken Espen Renø Svendsen eller Alexander Martinsen blir med i dette showet.

– Jeg liker godt Monty Python. Ikke bare i humorform, men også hvordan de fungerer ellers som gjeng. Noen er med på den sketsjen, noen skriver et sangnummer, noen lager film, noen lager musikal. Jeg vil at Lunheim Standupforening skal bli slik, sier Johannessen, som forteller at Jøran Dehli Sivertsen, Tom Egil Bertheussen og Øystein Isaksen, har blitt med i foreningen.

– Jeg husker da vi lanserte ideen i fjor høst og venner kom bort til oss og spurte «hva om det ikke er fantastisk?». Heldigvis ble det bra, og vi merka at folk likte det, selv om vi så på publikum at de var skeptisk i starten. Nå er vi i et skikkelig driv, forklarer han.

LES OGSÅ: Ga latter til Prelaten

Kan man spøke om voldtekt?

Gjennomgangsmelodien for komikerne er at alt materiale må være veldig bra. Men uansett hvor lenge de jobber med det, blir det ikke ferdig før det nærmer seg forestilling. Heldigvis jobber alle tett sammen med hverandre og gir hverandre feedback på hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Og de er ikke redde for å spøke om alvorlige ting.

– Går det an å spøke med noe så alvorlig som voldtekt? Døden, lett! Gud, åpenbart! Dersom du spør publikum, vil jeg gjette på at 95 prosent svarer nei. Spør du standupmiljøet om det samme, vil nok 95 prosent svare ja. Men det er jo «the ultimate challenge». Du må lande på rett side. Det handler ikke om å henge noen ut, men å levere av seg selv, påpeker Johannessen, før han legger til:

– Louis C.K. fortalte, bare noen måneder etter 11. september, at man kan måle alvorlighetsgraden i en ulykke etter hvor lang tid det tar før du må onanere. I mitt tilfelle onanerte jeg mellom de to flyene som traff, siterer Johannessen.

– Jeg vet imidlertid ikke om jeg hadde turt å dra den tre måneder etter terroraksjonen, understreker standupkomikeren.

LES OGSÅ: Debuterer som standup-komikere