Den prisbelønnede standupkomikeren har i over ett år turnert med forestillingen «50 Shades of Hansen», som nå endelig tar turen nordover til Tromsø. Det er en by som vekker mange minner fra tiden han tjenestegjorde i Forsvaret på Bardufoss.

Fyllekalas

– Hver gang vi fikk helgeperm bar det rett inn til Tromsø og på byen. Det ble noen fyllekalas der. Mange tror at det fortsatt er det i jobben min, men vi er litt ferdig med nattklubbkjøret. Nå besøker vi nye plasser og besøker museer. Jeg var nettopp på luftfartsmuseet i Bodø og hadde det kjempefint. Det blir mye dødtid når alt av det tekniske skal rigges opp, så jeg skal nok vase litt rundt i Tromsø når den dagen kommer.

Han har imidlertid aldri stått på en stand up-scene i Ishavsbyen før.

– Det er forskjellige årsaker til at jeg ikke har vært der oppe. Jeg husker vel at jeg var innom noen puber for å holde et lite show, men aldri noen stor forestilling.

Oser erotikk

52-åringen er godt innkjørt med materialet som han har turnert med i over ett år. Nå har han nylig gjestet Bodø og Fauske, og forestillingen i Tromsø blir nummer 81 på turneen.

– Hvorfor den heter «50 Shades of Hansen»? Jo, for den oser av erotikk, vel! Nei da. Det er bare for å vise at den unge og lovende Hansen er et navn med mange lag. Jeg er jo i overkant glad i å prate om meg selv, og det blir i hovedsak det jeg kommer med.

Selv han har registrert at det har skjedd mye med standup-miljøet i nord.

– Det har vært litt dårlig kultur for det, ja. Men det skjer ting nå. Jeg fikk spørsmål fra Trine Lise (Olsen, red.anm.) om når jeg kom nordover. Det er jo klart at jeg vil ha et genuint interessert publikum enn noen som bare vil komme fordi stedet selger øl. Jo kjekkere publikum er, desto kjekkere har jeg det på scenen, sier vestlendingen, som vant pris for beste standupartist for sine to foregående forestillinger.

Gullestad

Om du ikke er så kjent med Hansen, har du garantert sett ham i NRK-serien «Side om side», hvor han spiller den litt blåste naboen Gullestad, som komikeren mener er et bevis på hvor bra TV kan være for en karriere.

– Mange kommer for å se om jeg faktisk er så blåst som jeg er i den serien. Jeg måtte spørre produsenten for showet om karakteren var basert på meg, siden han faktisk er naboen min i virkeligheten. Jeg fikk bare beskjed om å være meg selv i rollen.

16. mars står han på Kulturhuset.