Musikkbyen Tromsø er et naturlig springbrett for artister

Bardu-artisten Sigrid Sørgaard flyttet til Tromsø for å satse på musikken. Et obligatorisk stoppepunkt for flere artister, mener låtskriveren.

SATSER I TROMSØ: Sigrid Sørgaard fra Bardu satser på at Tromsø skal være springbrettet hennes ut i musikkverdenen. 

kultur

Hun har sunget og skrevet låter i mange år. Nå har 32-åringen flyttet til Tromsø for å satse videre på musikken sin. Sigrid Sørgaard slipper nemlig sin andre singel på kort tid nå på fredag og satser på å gjøre seg synlig på Tromsøs scener i tiden som kommer.

– Jeg startet opp med bandet mitt i fjor høst. Vi øvde for å få det best mulig i studio, men nå skal vi ut og spille, sier Bardu-artisten.

LES OGSÅ:  Snart må de ut av lokalene – det skal feires med kjempefest

Måtte til Tromsø

Vi har mange band og artister i Tromsø, som jevnt og trutt ender opp i Oslo for å ta et steg videre. Men for Sørgaard handlet det i første omgang å komme seg til musikkmiljøet i Tromsø.

– Det er utrolig bra her. Det er veldig mye som skjer og du samarbeider med veldig flinke folk. Skal man ta det neste steget drar man til Tromsø for å lykkes, sier 32-åringen, som har slått seg sammen med fire musikere fra Musikkonservatoriet.

Hardcorebandet Ondt Blod fra Finnmark fortalte i forrige uke om det gode musikkmiljøet i Tromsø og støtter opp om påstandene til Sørgaard. Eksemplene er mange, og man må ikke langt tilbake i tid for å finne spennende band som The Band Called Oh og Jadudah, som er nylige utflyttere etter en snarlig suksess i Tromsø.

LES OGSÅ:  Karl Johan (37) fridde på dansegallaen

Konserter til våren

Sørgaard har derimot vært innom både Musikkonservatoriet og LIPA i Liverpool for å studere musikk. Til daglig jobber hun på SFO på Gyllenborg, men nå satser hun på flere konserter utover våren.

– Det er mitt neste mål. Få spilt mye live og lage noen flere låter. Vi har også vært for dårlige med å pushe ut låten vi har på Spotify, sier Sørgaard.

LES OGSÅ: VG om Dagny: - Langt på vei en superstjerne