- De vil komme så tett på som mulig

Elleville fans samlet seg utenfor hotellet hvor Marcus og Martinus bor i Tromsø. Vinterlyd-arrangørene har opplevd det samme i alle byene de har besøkt.

Elleville fans samlet seg utenfor hotellet søndag morgen. Marcus og Martinus får mye oppmerksomhet fra fansen sin, sier arrangørene av Vinterlyd.  Foto: iTromsø-tipser

kultur

Artistduoen og tvillingbrødrene Marcus og Martinus (14) forfølges av elleville fans. Søndag morgen sto fansen utenfor hotellet Thon Polar, hvor guttene bor imens de er i Tromsø. Presserådgiver Arild Domaas i Kreftforeningen sier at slik er det overalt hvor guttene ferdes.

- De får veldig mye oppmerksomhet fra jentene som har lyst til å møte dem. De har masse fans, som forsøker å komme seg inn på hotellet eller inn i restauranter hvor de er. De er også veldig kreative, så de forsøker å komme seg inn bakveier. Vi som arrangerer Vinterlyd har dermed også måttet være kreative for å få guttene inn og ut av steder så anonymt som mulig, sier Domaas.

Har du tatt en selfie med Marcus og Martinus? Skal du på konsertene søndag? Vi vil gjerne se bildene dine! Send oss dine bilder på e-post nyheter@itromso.no eller tagg bildene med #mmitromso på Instagram.

Setter stor pris på fansen sin

Etter konserten lørdag ettermiddag hadde det også samlet seg mye fans utenfor hotellet.

- De sto utenfor i flere timer lørdag kveld, og søndag morgen hadde de kommet tilbake igjen. Det er veldig forståelig at fansen vil komme så tett på som mulig når man har sine idoler. Jeg vet at Marcus og Martinus setter veldig stor pris på fansen sin, og at de synes det er veldig hyggelig med oppmerksomhet, men også de har behov for å spise i fred, sier Domaas.

Høy selfiefaktor

Ifølge en tipser, oppsto det hysteriske tilstander utenfor Thon Polar hotell søndag formiddag da guttene forlot hotellet. Flere unge jenter hadde kommet seg inn i resepsjonsområdet, og mange sto utenfor. Artistduoen stilte villig opp til selfier og jentene fikk klemmer av de to populære guttene før de forlot hotellet i en ventende taxi.

De to guttene har tidligere uttalt til iTromsø at de elsker fansen sin.

– Vi har et kjempegodt forhold til våre fans. De er bare best. De møter opp overalt og støtter oss, og følger oss på Instagram og Facebook. De er jo de viktigste vi har, uten dem hadde ikke vi vært der vi er i dag. Vi elsker våre fans.

Marcus og Martinus har to konserter på Kulturhuset i Tromsø søndag ettermiddag, klokken 14 og klokken 17. Begge konsertene har vært utsolgt i lang tid og de 2.200 billettene ble revet bort på rekordtid.

Sprer seg fort

Arrangørene av Vinterlyd-turneen bruker ikke å offentliggjøre hvilke hoteller artistene bor på, men fansen finner allikevel fort ut hvor de befinner seg. Av artistene som er med i årets Vinterlyd, er Marcus og Martinus i en særklasse når det gjelder fans, sier Domaas.

- Vi har sett det i alle byene, være seg Tromsø eller Stavanger. Fansen har også lært seg å kjenne igjen oss som jobber med turneen, så om de ser meg eller noen andre, så vet de også hvor artistene bor. Det kan være at noen har tatt et bilde av guttene og noen kjenner igjen omgivelsene. Ordet sprer seg fort, og plutselig er fansen der, sier han.