Klar for monsterkonsert

Jadudah har selv leid storsalen på Driv for å gi publikum drømmekonserten.

LIVE: Jadudah er klar for å bergta Studentsamfunnet Driv 18. mars.  Foto: Terje Arntsen

kultur

TROMSØ/OSLO: Tromsøbandet Jadudah har litt etter litt flyttet til Oslo for å satse på musikken sin. Nå returnerer de for første gang til Tromsø etter albumslippet før jul, for å spille konsert 18.mars.

Og det er ikke uten grunn at bandet har ventet med sin store tromsøkonsert.

– Da vi slapp albumet sto det litt på økonomien at vi ikke kunne kjøre det slik vi ville. I tillegg ville vi at publikum skulle bli godt kjent med albumet først, sier vokalist Helle Larsen.

Enda større smell

Bandet er kjent for å ha et forrykende liveshow, og lover nå å smelle til enda mer enn folk er vant til.

– Dette er uten tvil den største konserten vi har arrangert selv. Det er som vi sier: «Go big or go home!». Vi synes at dette showet fortjener akkurat denne store scenen og vi vil at de som betaler for å se konserten skal få igjen for å støtte opp om oss.

– Det er ambisiøst å fylle storscenen på Driv? Da må dere selge opp mot 750 billetter for å fylle stua.

– Shit! Er det så mange!? Ja. Vi håper at så mange som mulig kommer, og vi skal uansett gi de som kommer tidenes show, sier Larsen selvsikkert.

Les også: Jadudah plate-debuterer omsider

Mange overraskelser

Hvis vi tolker Larsen riktig kommer publikum til å få seg en overraskelse eller to. På et punkt skal det være opptil 14 musikere samtidig på scenen, avslører vokalisten.

– Jeg kan ikke avsløre alt, men jeg kan si at vi skal ha mange flinke musikere med oss og at publikum kommer til å kjenne igjen mange fjes fra byens musikkmiljø.

– Så skal jo Agy, som er veldig i vinden for tiden, varme opp for dere! Akkurat nå er vel hun større enn dere?

– Det er kjempebra at hun er i vinden, hun fortjener all oppmerksomhet for det hun gjør. Vi hadde lyst å ha de beste artistene med oss og da spør vi de beste. Jeg liker ikke «supportartist», la oss heller kalle henne for «special guest». I tillegg er det hennes første konsert i Tromsø med fullt band, så jeg håper mange kommer for å få med seg henne også.

Les også: Band får egne drinker

Sikter mot festivalsommeren

Nå skal Jadudah inn i studio igjen, i tillegg til å holde noen konserter i Oslo, og allerede mot sommeren kan vi forvente mer musikk fra den kritikerroste gruppa.

– Det blir noen singler og vi har allerede booket noen festivaljobber. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Larsen.