Krisemøte med livesending i Tromsø

– Det blir skittent og nedrig

Kristopher Schau lover pinlige avsløringer når han og Kyrre Holm Tønne Johannessen tar med seg 40-årskrisen sin til Verdensteatret.

TIL TROMSØ: Kristopher Schau (til venstre) og Kyrre Holm Tønne Johannessen tar med seg podkasten Krisemøte til Verdensteatret 21. april. 

kultur

– Tromsø er et sted vi har hatt lyst til å ha livesending fra helt siden vi startet opp podkasten. Jeg har vært veldig mye i Tromsø opp igjennom årene og Kyrre har jo faktisk bodd der en periode mens han studerte, så det kommer til å bli en del gøyale historier derfra, lover Kristopher Schau.

Sammen med kollega Kyrre Holm Tønne Johannessen inntar Schau 21. april scenen på Verdensteatret for å ha livesending med den ukentlige podkasten de startet opp for et knapt år siden, Krisemøte. I podkasten diskuterer de to hvordan det er å være to menn i 40-årene, med de utfordringene det innebærer. Med et selvironisk blikk oppsummerer de livet på vei nedover, samtidig som de utfordrer seg selv til å prøve ut nye ting og tre ut av komfortsonen.

LES OGSÅ: Kjendis-brødre inntar radiostasjon i Tromsø

– Seksuelle undertoner

Siden Krisemøte første gang så dagens lys i fjor vår, har podkasten økt i popularitet. Den siste tiden har Schau og Johannessen derfor også begynt å reise rundt i Norge innimellom, der de bytter ut det vante studioet med livesendinger foran publikum. Etter å ha besøkt blant annet Trondheim, Volda og Fredrikstad, står nå Tromsø for tur.

– I starten syntes vi det var pinlig å snakke om det vi gjør i Krisemøte, men etter hvert har det blitt slik at vi glemmer av at det er noen som hører på det vi sier når vi sender fra studio. Å ha liveshow gjør at vi kjenner på det ubehagelige igjen, og det synes jeg er bra, forklarer Schau.

LES OGSÅ: Tromsøbandet som aldri flyttet til Tromsø

Han kan fortelle at de tradisjonen tro vil gå igjennom alle de faste postene når Krisemøte gjester Verdensteatret, men at sendingen vil bli tilpasset Tromsø.

– Det blir en skitten og nedrig affære. Jeg vet blant annet at Kyrre hadde et pussig leieboerforhold med alvorlig seksuelle undertoner da han bodde i Tromsø som jeg er ganske nysgjerrig på. Jeg har med vilje ikke fått ham til å utdype dette i podkasten tidligere, for jeg ville spare det til vi hadde en fullsatt sal foran oss, avslører Schau.

Kikkermentalitet

Dette er bare en av grunnene til at han ser fram til å ta turen til nordover.

– Jeg liker meg kjempegodt i Tromsø. Det er faktisk en av de få byene, bortsett fra Oslo, jeg kunne ha bodd i. Dessuten vet jeg at vi har mange podkast-lyttere der, påpeker han.

LES OGSÅ: Kristopher Schau koker kaniner

Det blir imidlertid ikke bare tid til podkasting når Schau er i Tromsø.

– Jeg blir i byen i to dager. Dagen etter Krisemøte skal jeg spille med bandet mitt, The Dogs, på Blå Rock, forteller han.

Schau tror for øvrig årsaken til at Krisemøte har blitt så populær blant lytterne er nok så enkel:

– Jeg tror det handler om kikkermentaliteten hos nordmenn. Den snuskete kikkeren som vi alle har inni oss, får et legitimt utløp gjennom vår podkast, sier Schau.