Sondre hadde en drøm. Det sikret ham 100.000 kroner

Det drysser penger på flere artister når Festspillene i Nord-Norge deler ut stipender.

STIPEND: Sondre Pettersen, som har rollen som "Peter Pan" i HTs forestilling med samme navn, har fått et stipend på 100.000 kroner. Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

I tillegg til artistene Mørk og Kartellet er bandet Ivvár, Sondre Pettersen og Marthe Valle blant de heldige som blir tilgodesett med stipender. Sondre Pettersen, som for tida er aktuell i tittelrollen i Hålogaland Teaters oppsetning av «Peter Pan», er tildelt 100.000 kroner til et prosjekt han har kalt «Drøm». Pettersen, som har en utdannelse fra jazzlinja ved konservatoriet i Trondheim, vil der arbeide fram et audiovisuelt drømmespill i skjæringspunktet mellom konsert og scenekunst.

I tillegg får harstadartisten Marthe Valle 75.000 kroner til prosjektet «Holyland» der arabisk hiphop smelter sammen med nordnorsk pop og elementer fra europeisk kunstmusikk og jazz.

– Vi har særlig vært på utkikk etter prosjekter som utfordrer egne grenser og uttrykk. Alle disse har til felles at det er unge kunstnere som ønsker å utfordre sitt eget uttrykk i nye samarbeid med andre, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Kartellet og Benjamin Mørk står bak forestillinga «Anføttes» som er en grensesprengende egenproduksjon som baserer seg på nyskreven elektronika basert på norsk folkemusikk i kombinasjon med tradisjonsdans i ny koreografi. Nå får «Anføttes» 150.000 kroner i tilskudd fra festspillene for å komme seg ut på veien.

Bandet Ivvár med Jon Iver Eira Tellefsen i spissen får 100.000 kroner til et nytt prosjekt som vil utvikle en helhetlig scenisk opplevelse der samisk musikk, kultur og språk smeltes sammen med billedkunst.