Stjernekomiker opplevde polart mareritt i Tromsø

Nordlysferien til den britiske komikeren Bill Bailey og familien ble ikke helt som forventet.

TROMSØ-BESØK: Bill Bailey besøker Tromsø i slutten av april, men det er ikke første gangen komikeren er i Ishavsbyen. 

kultur

Bill Bailey, som er kjent for sin intelligente, vittige og ikke minst rare humor, besøker 26. april Tromsø og Kulturhuset med den nye forestillingen «Limboland». Men det er ikke første gang komikeren er i Ishavsbyen.

Hadde en nordlysdrøm

I slutten av januar 2012 pakket han vinterklærne, dro med seg familien og satte kursen mot Tromsø for å jakte på nordlyset.

– Jeg hadde et ønske om å ta med meg hele familien, så jeg overtalte dem til å komme. Jeg hadde en slags visjon om hvordan det kom til å bli: En transcendent opplevelse hvor vi svisjer grasiøst gjennom snøen, stopper opp i en skog, omgitt av samer, og nyter nordlyset på nattehimmelen, forteller Bailey til The Scotsman (lenke til ekstern nettside).

Realiteten ble en litt annen.

– Enorm skyldfølelse

– Det ble en nervepirrende tur gjennom mørket på en hundeslede trukket av bjeffende og ulende hunder. Folk ropte og skrek, vi mistet deler av følget og svigerfaren min datt av sleden. Jeg trodde han var fortapt, forklarer komikeren, og fortsetter:

– Det var 22 minusgrader og bitende kaldt. Og alt var min idé. Jeg tenkte hele tiden «hva er det jeg holder på med? Hvorfor dro vi ikke bare til Brighton eller så en dokumentar om nordlyset?» Jeg hadde en forferdelig skyldfølelse, men samtidig tenkte en liten del av meg at dette ville bli en bli en del av showet dersom alle overlevde.

Og det gjorde det.

Personlige beretninger

«Limboland» vil nemlig i større grad enn Baileys tidligere stand-up-forestillinger fokusere på hans personlige erfaringer og opplevelser, og Tromsø-turen er en av dem. Publikum kan også forvente seg beretninger fra jungelen i Borneo, politiske betraktninger og fortellinger om andre familieferier som endte i katastrofe.

iTromsø har bedt om å et intervju med komikeren, men har så langt ikke hørt tilbake fra managementet.

Få billetter igjen

Dersom du har tenkt til å se Baileys «Limboland» og ennå ikke har kjøpt billett, begynner det nå å haste.

Kulturhussjef Erik Smith-Meyer opplyser at det er 90 balkongbilletter igjen.

– Det nærmer seg utsolgt. Jeg regner med at de siste billettene kommer til å gå relativt kjapt – han er tross alt den største komikeren i Storbritannia. Vel, jeg mener i alle fall at han er det.

Smith-Meyer forteller at billettsalget har gått jevnt og trutt siden salget åpnet i september i fjor.

– Det virker som om kompisgjenger rotter seg sammen og bestemmer seg for å endelig dra å se ham. Billettene kjøpes gjerne i større grupper. Man kan kanskje si at jentene har Chippendales, mens vi gutta går ut for å se Bailey, legger kulturhussjefen til.