Stor motstand mot «nye» Instagram

Instagram gjør som eierselskapet Facebook og slutter med kronologisk fremvisning av bilder.
kultur

VG:

Hittil har du kunnet se alle oppdateringene til de du følger på Instagram i kronologisk rekkefølge - altså at de nyeste innleggene vises først når du klikker deg inn på profilen din. 

Men nå vil Instagram gjøre endringer som betyr at det ikke nødvendigvis er de ferskeste innleggene som dukker opp først - men de bildene som du ifølge Instagrams nye algoritmer sannsynligvis vil sette mest pris på å få se.

Vil sortere

I første omgang vil alle oppdateringene til de du følger fortsatt dukke opp i feeden din, men i en helt annen rekkefølge, opplyser Instagram i et blogginnleggdenne måneden. 

Innlegget har tittelen «Se øyeblikkene du bryr deg om først», og det er nettopp det som er tanken; ved hjelp av algoritmer vil Instagram forsøke å sortere bildene etter betydning for brukeren. Endringen skyldes at den gjennomsnittlige brukeren går glipp av omtrent 70 prosent av bildene i sin feed, ifølge Instagram selv.

«Hvis din favorittartist deler en video fra kveldens konsert, vil det vente på deg når du våkner opp, uansett hvor mange brukere du følger eller hvilken tidssone du bor i. Og når din beste venn publiserer et bilde av sin nye valp, vil du ikke gå glipp av det», heter det i blogginnlegget.

Ikke godt mottatt

Men nyheten mottas nok ikke helt som Instagram-direktør Kevin Systrom hadde sett for seg. Emneknaggene #RIPInstagram og #keepinstagramchronological dukket raskt opp, og på kampanjenettstedet Change.org har 237.000 mennesker skrevet under på en protest.

I avstemningen til The Telegraph har 95 prosent av de snaue 8000 deltakerne svart at de ikke ønsker seg forandringen.

Fotograf Jasmine Star forklarer til USA Today hvorfor nyheten har møtt så stor motstand.

– Folk liker tanken på at de kan bla tilbake og se alle bildene som har kommet siden forrige gang. De liker ikke å gå glipp av noe, forklarer hun.

I september åpnet Instagram slusene for alle som vil annonsere på appen. Ifølge Star er det nettopp annonsørene som har mest å tjene på denne forandringen, fordi det nå blir mulig å betale for en god plassering uten å falle nedover listen når nye bilder dukker opp.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur