Skal du se én revy i år, bør du ikke misse denne

Jeg har lidd meg gjennom mange revyer, men kan ikke minnes en revy så bra gjennomført og konsist god som Polarshow 2016.

Sangnummeret "Typisk påske" er én av 18 sketsjer publikum får servert under forestillingen «Polarshow på de syv hav».  Foto: DANIEL LILLEENG

Polarshow
  • Hva: Revy
  • Navn: «Polarshow på de syv hav»
  • Av: Elever på Sommerlyst ungdomsskole
  • Består av: 18 sketsjer
  • Hovedinstruktører: Narissara Narko Inkhai Roman og Martin Gamst Johansen
  • Publikum: Utsolgt
kultur

Det meste det kan lages humor av i 2016 lager Polarshow humor av. Odins soldater, billig smågodt og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er noen av dem som får gjennomgå i forestillingen «Polarshow på de syv hav».

Best er aktørene når de harselerer med lokalpolitikere og kommunen for Gyllenborg-avslaget til Marit Bockelie, hvor en liten jente ikke får lov til å henge opp en tegning på det gamle kjøleskapet i huset. Dette er frekk og god satire, og publikum faller nærmest av stolene i latter.

På kornet

Showets beste sangnummer tar for seg ungdomsskolejenter som går i 2XU-tights og vil være sexy. «Du har kanskje tighte lår, men du er 13 år», synger en av aktørene. Tekstforfatterne viser en imponerende evne til å ta både seg selv og samfunnet på kornet.

Jeg flirte så jeg fikk vondt i munnen under sketsjen «Feil Beat». Dette er forfriskende slapstick hvor galskapen får råde.

Det er en deilig absurditet over flere av stykkene som fungerer svært godt, som i «Nabosny» og «Æ hete Shaun». Publikum slipper å lide seg gjennom lange sketsjer før det kommer et morsomt poeng, for årets Polarshow har punchlines på løpende bånd. Når du tror at stykket er over, ligger det ofte en absurd tvist på lur – vidunderlig teit og morsomt.

Revybandet holder også en høy standard. Det de viste på premièren er minst på nivå enn bandet på Bragerevyen, som består av musikklinjeelever på videregående skole. Imponerende!

Komfortable

Det er et par sketsjer som ikke klarer å holde seg på samme nivå som resten av revyen. «Murer» og «Schnappi Pappi» har begge morsomme konsepter, men de blir ikke utnyttet godt nok. De mangler snert og gode punchlines som gjør resten av revyen så god.

Med unntak av 2–3 glipper satt replikkene som støpt, og aktørene eiede scenen med sang, dans og show.

All honnør til de over hundre ungdommene som har tilbrakt påsken på Sommerlyst ungdomsskole for å lage revy. Dere har skapt noe dere kan være stolte av!

Revy er en spesiell sjanger humor som noen liker, og andre ikke kan fordra. Uansett hvilken kategori du befinner deg i, er du faktisk nødt til å komme deg på Polarshow i år. Dette er antakeligvis den beste revyen jeg noen gang har sett.