Denne helgen blir byen invadert av over 100 trekkspillere

Tromsø Trekkspillklubb er denne helga vertskap for Distriktsmesterskapet i trekkspill som samler rundt 100 trekkspillere til konkurranse, dans og fest på Scandic Hotell.

TREKKSPILLHELG: Martin Hansen og Odd Danielsen er to av entusiastene i Tromsø Trekkspillklubb som denne helga ønsker velkommen til Distriktsmesterkap i trekkspill.   Foto: Helge Matland

kultur

Distriktsmesterskapet samler trekkspillere fra Narvik i sør til Vadsø i nord til konkurransespill i mange klasser. Det åpner fredag kveld med konkurranse for alle gammeldansklassene, og da skal det selvsagt også danses.

Arrangementet fortsetter med konkurranse for de øvrige klasser lørdag formiddag. Om kvelden blir det festmiddag, og med så mange trekkspillere til stede, blir det selvsagt også spilt opp til dans etterpå.

Mange tilreisende

– Det har vært stor interesse for å delta i Distriktsmesterskapet. Rundt 100 trekkspillere er påmeldt, og med ledsagere, dommere og publikum fra nær og fjern, vil det totalt bli rundt 200 tilreisende til arrangementet. Så det ligger an til å bli en skikkelig trekkspillfest på Scandic Hotell denne helga, og det er en glede å kunne ønske velkommen så mange, sier Martin Hansen i Tromsø Trekkspillklubb.

Trekkspillet klarer seg

Martin Hansen mener at Tromsø har et bra trekkspillmiljø.

– Musikk- og kulturbyen Tromsø frister sine innbyggere og tilreisende med utallige tilbud. Likevel ser trekkspillet ut til å klare seg rimelig bra. Vi har et trofast publikum som setter pris på en svingom og vi er ettertrakta til arrangement andre steder i nærområdet. Trekkspillklubben har lykkes med å videreutvikle vårt allsangmiljø med dans. Dette avholdes nå i LHLs lokaler stort sett etter en plan med ett arrangement i måneden, opplyser trekkspillentusiasten Martin Hansen.

Topp dommere

– Helger og kvelder med utallige øvingstimer er tilbakelagt. Det er nå det gjelder. Måtte alle deltakerne lykkes maksimalt med sine framføringer, og måtte vi alle sammen får ei helg som blir huska for de gode opplevelsene, sier Martin Hansen.

– Og vi har fått topp dommere til å vurdere prestasjonene. To av landets fremste trekkspillere, Håvard Svendsrud og Knut Erik Bøe, har sagt seg villige til å være dommere for oss. Vi har også forventninger om at de ikke bare skal slite stoler ved dommerbordet, men at de også skal entre scenen og trollbinde oss med sin kunst, forteller Martin Hansen.