Musikkelevene serverer 30 år med hitlåter

Elevene feirer musikklinjas 30 år på Kongsbakken videregående skole med en ekte hitparade.

BANDØVING: Allan Brox Bye (18, til venstre) på bass, Hans Hansen (19) på trommer, Nikolai Buck Sæthre (18) på vokal og gitar og Christian Skallebø Karlsen (19) på gitar øver iherdig foran konserten. 

kultur

På Kongsbakken videregående skole er om lag 50 elever i full sving med å stable på beina konserten som de skal holde i vår. 14. april håper musikkelevene å fylle Verkstedet på Kulturhuset, hvor de byr på hitlåter fra de siste 30 årene.

– Vi lager en skikkelig jubileumskonsert med et stort spekter av låter, og vi har gjort alle sangene om til våre egne, forteller elev Sofie Elise Sørensen (18).

Les også: Elever viser fram den brutale mobbehverdagen

Populære låter

Hun skal selv blant annet synge den populære låten «Royals» av Lorde, som herjet på radio for noen år tilbake. Med på fremførelsen er også venninnen Klara Marie Borud (18).

- Vi er ti elever som skal synge den sammen, så det blir litt sånn a cappella-preg, forklarer Borud.

Andre sanger som står på menyen til jubileumskonserten, er blant annet «Rehab» av Amy Winehouse, «Splitter pine» av DumDum Boys og «Mercy» av Muse.

– Lærerne våre kom med forslag til låter, i tillegg til at vi har fått bidratt mye selv og fått satt vårt preg på dem, forklarer Sørensen.

Les også: Få med deg avslutningsnummeret av Polarshow her!

Stort spenn

Alle elevene fra musikklinja på vg2 og vg3 bidrar på konserten, som er et initiativ fra musikklærne på skolen. Musikklærer Jardar Westvik er imponert over elevenes innsats.

– De gjør en helt topp innsats, og vi har mange grupper som gir et stort spenn i repertoaret. Elevene gjør alt selv, sier han.

Når iTromsø kommer på besøk, øves det på Amy Winehouses «Rehab» i kjelleren, «Kokken Tor» signert deLillos i andre etasje og Britney Spears i tredjeetasje. Elevene øver flere timer i uken for å få alt til å sitte til den store konserten.

– Det blir en konsert med noe som passer for alle, og det kommer nok mye familie og venner, sier Borud.

Les også: Disse skal vise frem årets trender i stort moteshow

Timevis med øving

Inne på ett av musikkrommene øver det ene bandet på fremføringen av «Kokken Tor».

Allan Brox Bye (18) på bass, Hans Hansen (19) som vikartrommis (han spiller egentlig gitar og har vokal), Nikolai Buck Sæthre (18) på vokal og gitar, Christian Skallebø Karlsen (19) på gitar og Johanne Marlene Hansen (18) på keyboard gir avisen en liten forsmak.

– Det ligger mye mer arbeid bak enn hva folk tror. Det tar tid og mye øvelse sammen for å få alt til å sitte, forklarer Karlsen, og avslører at bandet også skal spille sin versjon av «The Kids Are on High Street» av Madrugada.

Overskuddet fra konserten går til musikklinjas egen elevbedrift, Amadeus ungdomsbedrift, som tilbyr musikalske innslag ved flere arrangementer.