Spesiallaget musikk har gitt monsterfilm fra Tromsø et løft

Endre Lund Eriksen er storfornøyd med filmmusikken til den animerte kortfilmen «Dunder», basert på hans barnebok med samme navn. Lørdag kan publikum oppleve både musikken og filmen.

FORBEREDELSER: Heidi Solheim og Endre Lund Eriksen gleder seg til lørdagens Dunder-forestillinger. I bakgrunnen øver musikerne i NOSO.   Foto: Helge Matland

kultur

KULTURHUSET: Filmen regisseres av animatør Endre Skandfer og baserer seg på monsterfigurene til forfatter Endre Lund Eriksen og produseres av Tromsø-selskapet Fabelfjord.

– Det var nærmest tilfeldigheter som gjorde at vi fikk Nordnorsk Opera og Symfoniorkester med på laget når det gjelder musikken til filmen, forteller Endre Lund Eriksen.

Tromsøkomponist

– Ved en tilfeldighet ble jeg sittende ved siden av orkesterets programsjef Catharina Roos Bilsbak på et fly fra Bodø til Tromsø. Vi hadde allerede ei tid snakka om et anna samarbeid, og samtalen kom inn på filmprosjektet og ideen om samarbeid ble tent hos oss begge, og det utvikla seg raskt. Komponisten Sindre Hotvedt fra Tromsø ble engasjert til å skrive musikken som ble spilt inn av NOSO, dels i Tromsø, dels i Bodø. Jeg hadde ikke tørt å tenke denne tanken engang, men det er ingen tvil om at dette samarbeidet med NOSO har heva hele filmprosjektet, forteller Endre Lund Eriksen.

– Og det har vært en fryd å samarbeide med både NOSO og komponisten, legger han til.

– For NOSO er det viktig å kunne være med på slike prosjekt som dette. Vi ser det som ei samfunnsoppgave å kunne være med og løfte fram andre deler av nordnorsk kulturliv, sier NOSO-produsent Thomas Grønbech.

Filmen og musikken

«Dunder» hadde première under Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar, og siden har det ikke vært så mange muligheter til å få se den. Men i to forestillinger på Lilescenen lørdag får både små og store oppleve både filmen og musikken, som er mer omfattende enn det som kan høres i den ferdigstilte kortfilmen.

Forfatteren Endre Lund Eriksen vil fortelle fra Dunderly-bøkene, og regissøren Endre Skandfer vil tegne et helt nytt monster, med hjelp av barna i publikum. I tillegg får NOSO besøk av selveste barnerockdronninga Heidi Solheim, som skal synge Dunderly-sanger. Forestillinga avsluttes med visning av kortfilmen «Dunder» med live musikk spilt av musikere fra NOSO.

– NOSO har god erfaring med å spille live filmmusikk, og vi ser fram til å gjøre dette igjen, sier Thomas Grønbech.

– Å opptre for barn er noe av det morsomste og kanskje mest viktige jeg gjør som artist, sier Heidi Solheim.