Hun fikk drahjelp fra Espen Lind og broren

Den Tromsø-aktuelle folkemusikkstjerna roser sin produsentduo opp i skyene.

TIL BYEN: Neste uke spiller Ingebjørg Bratland på Kulturhuset. Hennes siste plate «Månesinn» ble produsert av tromsøværingene Espen Lind og Geir Øivind Hvidsten. Foto: Isabel Watson  Foto: Isabel Watson

HALVBROREN: Geir Øivind Hvidsten er Espen Linds yngre halvbror, og bidro som medprodusent på Ingebjørg Bratlands album «Månesinn». Foto: Privat 

PRODUSENT: Espen Lind tar styringa i studio, ifølge hans bror. Foto: Ronald Johansen 

kultur

Onsdag neste uke står Ingebjørg Bratland på Kulturhusets hovedscene. Hennes siste album «Månesinn», som ble anmeldt av iTromsø i november, ble en enorm salgssuksess. Hele førsteopplaget på 30 000 cd-er forsvant fra leverandøren på knappe to uker.

Bratland selv, gir mye av æren for nettopp dét til halvbrødrene Espen Lind og Geir Øivind Hvidsten fra Myreng og Kvaløysletta.

Les også: Internasjonal headliner klar for Rakettnatt

– Lind er en popmann

– De er ordentlige gullgutter, og utrolig proffe, roser Bratland.

– Espen har jeg kjent siden 2011, men Geir er et nytt bekjentskap for min del. Det er viktig å utfordre seg selv, og tanken bak «Månesinn» var å ta det neste steget. Folkemusikken står sterkt i Telemark, hvor jeg kommer fra, men jeg lytter vel så mye til alle andre musikktyper.

– Espen er jo en popmann, og ville ha med seg broren for å gjøre programmeringen av det elektroniske.

Les også: Musikkelevene serverer 30 år med hitlåter

Vokste opp i Tromsøs skateboardmiljø

Hvidsten har lang fartstid som hip hop-produsent, blant annet for Jaa9 & OnklP, Equicez og Nico D.

– Jeg har skrevet låter for ymse pop-, soul- og R&B-artister, men jeg vokste opp i skateboardmiljøet i Tromsø, hvor den tilhørende musikken var minst like viktig som skatinga selv, sier Hvidsten.

– Vi hørte Misfits, A Tribe Called Quest og Herbie Hancock i skateboardfilmer fra USA og rullet bort på platesjappa Feedback og plukket opp skivene. Punk, soul eller hip hop, alle sjangre var sidestilte i våre hoder på den tiden, og den mentaliteten la grunnlaget for meg som produsent og låtskriver – og i fjor fikk jeg altså min folkemusikk-debut via Ingebjørgs album.

Les også: Disse festivalene kan få tildelt 2,2 mill.

Forskjellige roller i studio

– Hvordan var rollefordelingen mellom Espen og deg i studio?

– Espens rolle i studio er veldig «han far». Det er han som får ting gjort og holder lysene på, mens jeg er mer den hyperaktive og flørtete au pairen som bare vil lage beats og shoppe.

– Kan vi forvente mer samarbeid fra dere tre i fremtiden?

– Så absolutt! Ingebjørg er en av mine favorittartister i hele verden, og jeg har alltid jobbet mye sammen med Espen – naturligvis fordi vi er brødre og gode venner, men mest fordi han er en utrolig inspirerende og morsom fyr å være i studio sammen med. Han har en enorm kompetanse når det kommer til musikkteori, låtskriving, miksing og ferdiggjøring.

– Jeg anser dem begge for søsken å være, selv om jeg bare feirer julaften med én av dem.

Les også: Skal du se én revy i år, bør du ikke gå glipp av denne

Nydelig Tromsø-kebab

Bratland gleder seg stort foran returen til Ishavsbyen i neste uke.

– Jeg har vel spilt 4–5 ganger i byen, men nå er det to år siden sist – da Odd (Nordstoga) og jeg spilte på Kulturhuset. Tromsø er jo en ordentlig musikkby, hvor publikum er vante med å gå på konsert. Man får følelsen av at tilhørerne er «med på leiken», så jeg forventer at Tromsø faen meg leverer, så er det opp til oss å gjøre det samme, haha!

– Og forresten: Sist gang spiste jeg en helt nydelig kebab i Tromsø! Mye bedre enn det sølet man får på Bislett, hehe.